Dobrotvorni 8.Svetosavski bal za NURDOR

      NIŠ

     Grad Niš je ove godine domaćin 8. Svetosavskog bala, manifestacije koju je prethodnih godina organizovao Studentski kulturni centar u Nišu.

Osmi dobrotvorni Svetosavski bal će se održazi u nedelju, 26. januara, u hotelu New City, sa početkom u 19 sati, kada je prijem zvanica, dok zvanični program bala počinje u 20 časova.

Bal se  organizuje sa blagoslovom Episkopa niškog gospodina Arsenija, uz bogat kulturno-umetnički program.            

                    “Sredstva će građani i pravna lica uplaćivati na račun Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR”, najavila je pomoćnica gradonačelnika Niša Marina Kostić.

                     Dokaz o izvršenoj uplati je ulaznica za ovu svečanost, a minimalni iznosi uplata su 3.000 dinara za fizičko lice i 10.000 dinara za pravna lica.

                     Idejni tvorac bala, arhitekta Hadži-Ivan Redi naglasio je značaj ujedinjenja svetosavlja, dobročinstva i sabornosti, u težnji da se svake godine prikupe sredstva za pomoć onima kojima je neophodna.

                     “Počeli smo tako što smo želeli da gradu poklonimo nešto za obeležavanje 1700 godina od potpisivanju Milanskog edikta i on živi i danas. Posebno sam insistirao na tome da se bal zove  dobrotvorni svetosavski bal jer kao čovek  verujem da bez dobročinstva svo naše bavljenje na ovom svetu nema mnogo smisla. Imao sam izuzetnu potporu i od organizatora bala do sada i sada. Napisao sam pismo gradu da se prihvati obaveze organizovanja bala što i nije tako jednostavno i grad je prihvatio. Našao se i model saradnje sa Studentskim kulturnim centrom Niš koji je nezaobilazna karika u celoj ovoj priči”, istakao je Hadži Ivan Redi.

                    U duhu Svetosavlja, sabornosti i dobročinstva, Nišlije će pokazati spremnost da pomognu onima koji nemaju, a žive u istom gradu sa njima.

                  Marija Tomoć se u ime NURDOR-a kome su sredstva namenjana zahvalila na donaciji od ulaznica.

                  “U ima roditelja i dece NURDOR-a zahvaljujem se svim ljudima koji će na ovaj način dobrineti da uspemo u našoj misiji a to je poboljšanje kvaliteta lečenja dece iz celog južnog regiona. Nastavljamo kao i do sada da poboljašavamo lečenje dece na hematoonkološkom odeljenju i u roditeljskim kućama”, istakla je Marija Tomić.

                  U programu ovogodišnjeg Svetosavskog bala učestvuju  Orkestar Impresija,  Ženski akademski hor SKC-a pod dirigentskom palicom mr Ivane Mirović. Deo programa pripada glumačkom paru Niškog narodnog pozorišra,  Vokalnoj grupi Konstantin, operskoj pevačici Brani Bajović, Simfonijskom orkestru Niš, Plesnoj grupi vojnog garnizona Niš “Tamo daleko”, Ansamblu Đuvegije ….

               Minimalna donacija i ove godine  iznosi 3.000 dinara i uplaćuje sa na račun Udruženja NURDOR: 170-30010715002 kod UniCedit banke sa naznakom “učešće na Dobrotvornom Svetosavskom balu”.

                     Za Svetosavski bal propisan je i način odevanja. Za dame je to balska ili duga večernja haljina, za gospodu tamno večernje odelo, bela košulja sa prikladnom kravatom i crne cipele. Može se obući i starogradska nošnja, smoking, kao i paradna uniforma ili svečana, službena odeća.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x