Đorđević: Srbija zarobljena u vučićevim političkim igrama

BEOGRAD
Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oštro je kritikovao sinoćnje obraćanje javnosti predsednika SNS Aleksandra Vučića i najavu vanrednih parlamentarnih izbora 2022. godine, nazvavši to „zamajavanjem građana“.
„Po šest meseci vode kampanju, zatim četiri meseca formiraju vladu iako je ceo parlament njihov, a onda kada najzad treba da saopšte vladu, organizuju ovakav igrokaz. Skandal je istoga dana najaviti vladu i ujedno i njeno raspuštanje tj. vanredne parlamentarne izbore“”, navode se Đorđevićeve reči u saopštenju poslatom JUGpressu.
Đorđević je podsetio da Srbija praktično nema vladu od marta.
„Sve se to dešava u vreme pandemije, zatvorenih granica, ekonomske krize. U vreme kada je neophodna vlada da vodi Srbiju kroz krizu. Vučiću ništa od toga nije važno, život u Srbiji će da stoji dok se on igra politike. Srbija je zarobljena u njegovim igrarijama“ ocenjuje lider Oslobođenja.
On ističe da će vanredni izbori 2022. biti „još jedna fasada demokratije kojom se pokušava sakriti diktatura“.
„Ti izbori će služiti da Vučić ponovo pokuša da na silu ubaci u parlament neki novi UDS, neke nove Čanke i Olenike, Čomićke i Zelenoviće, Čede i Metle, pa da njima maše pred strancima i pokazuje ih kao opoziciju u parlamentu, simulirajući višestranačje. To će biti fasada demokratije, posebno ako se katastrofalni izborni uslovi ne promene. Kakvi su to izbori ako su mediji neslobodni, ako su birački odbori pod monopolom SNS, ako država upumpava milione u funkcionersku kampanju jedne stranke i ako su građani izloženi ucenama, pretnjama i podmićivanjima. Izbori mogu biti ili slobodni ili nikakvi“ zaključuje Mlađan Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare