Đaci generacije od lokalne samouprave dobili bicikle

VRANJE

Za đake generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Vranja, na Vidovdan je u Gradskom parku organizovana svečanost, kojoj su prisustovali i roditelji.

Na postignutom uspehu najboljim učenicima čestitao je gradonačelnik Slobodan Milenković.

On je ujedno i svim ostalim đacima čestitao kraj školske godine, naglasivši da je prethodna godina bila posebna za sve, puna izazova i iskušenja.

„Ponosite se uspehom koji ste ostvarili, kao što se mi ponosimo vama. Kada gledam sve vas znam da ne treba da brinem za budućnost našeg grada i naše države, jer vi ste ta pamet na koju računamo. Mnogo je bilo truda, rada, volje, odricanja da bi se došlo do ovog momenta. Ipak, ovde bih odvojio reč odricanje, jer kroz odricanje jačate svoj karakter i stičete veće samopouzdanje. A biće odricanja i u daljem školovanju, ali uvek imajte na umu da postoje viši cilj i interes, a to je znanje. Dragi roditelji, uživajte u ovom trenutku, jer se trud vaše dece isplatio, jer su verovali u sebe, verovali u nauku“, rekao je gradonačelnik.

Milenković je dodao da će gradsko rukovodstvo i u narednom periodu, kao i do sada, podržavati mlade talente i zamolio ih da ne zaborave odakle potiču i gde su stekli osnovna znanja, te da se sa velikim dostignućima vrate tamo odakle su krenuli.

Učenicima je uspeh čestitala i zamenica gradonačelnika Zorica Jović. „Budite ono što jeste, dobri učenici, takmičarskog i pozitivnog duha, grabite napred i stičite znanje, jer jedino vam znanje niko ne može oduzeti“, rekla je Jović.

Grad Vranje sve đake generacije nagradio je biciklama i knjigama. U ime nagrađenih zahvalila se Mihaela Milenković, đak generacije Gimnazije „Bora Stanković“.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare