Displinski sudija FSRIS Ivan Nikolić : NA FUDBALSKOM ,,ISTOKU” SVE POTAMAN

LESKOVAC

Posle odigranih 30 prvenstvenih kola spuštena je zavesa na fudbalskim terenima Srpske lige ,,Istok”, zone ,,Zapad”, ,,Istok” i ,,Jug”, koje su  pod ingerencijom Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

Slavodobitnici i prvaci u sve četiri lige, dobili su pehare koje im je darivao FSRIS i igrači su otišli na zasluženi letnji odmor.

A, dotle nadležne službe i komesari liga pripremaju svoje izveštaje o svemu onome što se dešavalo u toku prolećnog dela prvenstva.

Opšta ocena svih da su se na srpskoligaškom ,,Istoku” prvenstvene utakimce prolećnog dela odvijale u okvirima sportske korektnosti, i da su , gotovo, svi klubovi iskazali visok stepen poštovanja sportskog fer pleja, što je za svaku pohvalu.

Disciplinski sudija FSRIS, Ivan Nikolić, po običaju vredan i analitičan, pred početak prolećnog dela prvenstva na konferencijama klubova  pohvalio je sve klubove za iskazanu korektnost u jesenjoj sezoni. Kako se vidi iz prezetiranog izveštaja za prolećni deo sezone, same brojke o izrečenim kaznama i opomenama, kako igračima, tako i službenim licima i klubovima kreću se u normalnim okvirima, za razliku od nekih sezona u ranijem periodu.

– Mogu da iskažem zadovoljstvo, svim onim što su sami akteri igre na terenu, kao i klubovi iskazali u prolećnoj sezoni. Najveći broj isključenih igrača kažnjen je neigranjem sa po jednom utakmicom, a mnogo je manje onih igrača koji su zavredili veće kazne. I službena lica bila su korektna  u svom restriktivnom prostoru. Dosledno smo poštovali fudbalske propise i shodno prekršajima tako i izricali kazne kada su u pitanju bili administrativni propusti samih klubova – kaže nam Ivan Nikolić, disciplinski sudija FSRIS.


Pregled izrečenih kazni i mera:

SRPSKA LIGA ,,ISTOK”

Prvak na srpskoligaškom ,,Istoku”  je ekipa Trajala iz Kruševca, koja je na ubedljiv način i na nekoliko kola pre kraja obezbedila prvo mesto i od naredne godine igraće u Prvoj ligi Srbije. Iz lige su ispali Ozren (Sokobanja) , Timok (Zaječar), Tabane 1970 (Jagodina), Trstenik PPT i Moravac Orion.

U prolećnom delu takmičarske sezone 2017/18 ukupno su isključena 40 fudbalera, od kojih su 35 kažnjena zabranom igranja na jednoj utakmici, 4 su kažnjena zabranom igranja na dve utakmice, a 1 je kažnjen zabranom nastupa na šest utakmica.

Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno 7 disciplinskih mera, od čega, u 4 navrata opomene, 2 novčane kazne i jedna vremenska zabrana vršenja funkcije.

Klubovi su sankcionisani ukupno 25 puta i to sa 25 novčane kazne (23 zbog izricanja pet i više javnih opomena na istoj utakmici i samo 2 po ostalim osnovama) i FK Jedinstvo (Paraćin) i FK Jedinstvo (Bošnjace) zbog nastupa sa igračima bez prava igranja.

ZONA ,,ZAPAD”

U prolećnom delu takmičarske sezone 2017/18 ukupno su isključena 25 fudbalera, od kojih je 19 kažnjeno zabranom igranja na jednoj utakmici, 4 su kažnjena zabranom nastupa na dve utakmice i samo 1 zabranom igranja na tri utakmice, kao i jedna izrečena sankcija vremenske zabrane nastupa.

Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno 9 disciplinskih mera, od čega u 6 navrata opomene i 3 novčane kazne.

Klubovi su sankcionisani ukupno 13 puta i to sa 13 novčanih kazni (11 zbog izricanja pet i više javnih opomena na istoj utakmici i 2 po ostalim osnovama). FK Poljoprivrednik je sankcionisan zbog neopravdanog neodigravanja utakmice, kao i zbog odigravanja utakmice pod suspenzijom, a FK Napredak zbog nastupa na više utakmica sa igračem bez prava igranja, kao i FK Kopaonik zbog nastupa sa igračem bez prava igranja.

ZONA ,,ISTOK”

U prolećnom delu takmičarske sezone 2017/18 ukupno je isključeno 42 fudbalera, od kojih su 15 kažnjena zabranom igranja na jednoj utakmici, 21 je kažnjen zabranom nastupa na dve utakmice i, takođe, 6 fudbalera sankcionisana sa tri utakmice prinudne pauze.

Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno 5 disciplinskih mera, od čega, u 3 slučaja opomene i 2 novčane kazne.

Klubovi su sankcionisani ukupno 6 puta i to sa 6 novčanih kazni (6 zbog izricanja pet i više javnih opomena na istoj utakmici). FK Sloga, FK Moravica, FK Šarbanovac i FK Malošište, FK Majdanpek zbog nastupa sa igračima bez prava igranja, FK Rudar zbog odigravanja utakmice pod suspenzijom, kao i FK Kablovi zbog prekida utakmice krivicom kluba.

ZONA ,,JUG”

U prolećnom delu takmičarske sezone 2017/18 ukupno su isključena 33 fudbalera, od kojih su 19 kažnjena zabranom igranja na jednoj utakmici, 8 su kažnjena zabranom nastupa na dve utakmice, 4 zabranom igranja na tri utakmice, 1 zabranom nastupa na četiri utakmice i 1 prinudnim odsustvom sa šest prvenstvenih utakmica.

Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno su izrečene samo 4 disciplinske mere, od čega, u sva 4 navrata opomene.

Klubovi su sankcionisani ukupno 24 puta i to sa 24 novčane kazne (21 zbog izricanja pet i više javnih opomena na istoj utakmici i 3 po ostalim osnovama). FK Nebeski Anđeli zbog prekida utakmice krivicom kluba, kao i zbog nastupa sa igračima bez prava igranja. FK Polet, OFK Niš i FK Lužnica zbog neopravdanog neodigravanja utakmica.

Na slici: br. 2088 IVAN NIKOLĆ, disciplinski sudija FSRIS

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare