Finansijski problemi zonaša iz Gornjeg Stopanja : ŠAMPIONSKE BRIGE JEDINSTVA

LESKOVAC

Fudbaleri Jedinstva iz Gornjeg Stopanja , prigradskog leskovačkog sela, na gotovo briljantan način osvojili su prvo mesto i šampionsku titulu u Jablaničkoj okružnoj ligi, i od jeseni igraće u višem rangu, zoni ,,Jug”.

Impozantne su brojke šampionske ekipe iz Gornjeg Stopanja, koje na najbolji način pokazuju svu snagu i moć ovog fudbalskog kolektiva. U 30 prvenstvenih kola, u 26 mečeva pobedi su se radovali fudbaleri i navijači Jedinstva, dok su četiri susreta završena nerešenim ishodom, a u ni jednom meču pobedi se nisu radovali protivnički igrači. A, tek gol razlika i odnos datih i primljenih golova, koja u brojkama iznosi 135:28. Izuzetno su bili silni i nemilosrdni strelci Jedinstva, tako da su čak u rekordnih 135 puta protivnički golmani vadili loptu iz sopstvene mreže, dok je odbrana bila čvrsta i stamena i samo 28 puta bila ja primorana da kapitulira. Posle završenog meča u poslednjem kolu sa ekipom Čekmina, na prigodan način proslavljena je šampionska titula, a čelnici kluba Novica Milić, predsednik i Stanoje Sokolović, potpredsednik uveliko su počeli da razmišljaju o novoj takmičarskoj sezoni. I dok razgovaramo, potpredsednik Sokolović, kao iskusni i dokazani privrednik pokazuje nam finansijske potrebe kluba za takmičenje u zoni ,,Jug”. Olovka i digitron kazuju da treba puno novca, a njega, za sada očigledno, nema i teško ga je obezbediti.


– Čeka nas vruća i teška jesen. A da li ćemo do jeseni doći, ovog časa ne mogu da kažem. Najveći problem je novac za takmičenje, jer neuporedivo mnogo više sredstava je potrebno za zonski stepen takmičenja, u odnosu na Jablaničku okružnu ligu. Bez ozbiljnije pomoći grada nema nam spasa, i zato još sada apelujemo na lokalnu samoupravu da nam pomognu i da nas u pravoj meri sagledaju prilikom dodeljivanja sredstava. Ne tražimo za neki luksuz, već samo za najosnovnije potrebe. Ukoliko ne možemo da dobijemo potrebna sredstva od lokalne samouprave dobro ćemo razmisliti da li ćemo ulaziti u krajnje neizvesnu avanturu. – kažu gotovu u glas prvi ljudi kluba Novica Milić i Stanoje Sokolović, dok im se u očima jasno očitava briga za opstanak kluba.


Koliko ste, do sada, novca dobili iz gradske kase ?
– Za tekuću 2018.godinu, za naše potrebe odobreno nam je 260.000 dinara. Do sada na žiro račun kluba uplaćeno je samo 80.000 dinara, što znači da imamo mogućnost da računamo na još 140.000 dinara. Mnogo bi nam značilo da ta sredstva budu, odmah, u celosti uplaćena na račun kluba, kako bi smo mogli da ih upotrebimo na prioritetne obaveze. Ulaskom u viši stepen takmičenja, troškovi nam se rapidno povećavaju, i zbog toga očekujemo da nam se, vanredno, odobri veći iznos sredstava za takmičenje u zoni.
Pare su problem, a kako je sa igračkim kadrom ?
– Teret prošle sezone iznela su 20 igrača, čija su se imena nalazila u protokolu utakmice. Veći rang je puno zahtevan kada je u pitanju igrački kadar. Moramo dovesti pojačanja i to u gotovo svim linijama ekipe. Ali ta pojačanja moraju biti kvalitetna i moraju doneti prevagu i igri ekipe.


Koji igrači su obeležili nedavno završenu sezonu ?
– Uspeh kluba, je uspeh timskog rada i zasluge su svih igrača koji su igrali. Dva vrsna strelca bila su istinski golgeterski raritet. Dalibor Blagojević protivničku mrežu zatresao je 50 puta, a Dejan Stefanović u 45 navrata. Već dve godine uzastopce Dušan Jeftić proglašavan je najboljim golmanom u ligi, dok je komandant odbrane Stefan Stanković bio nepromostiva prepreka za protivničke igrače.
Ko će sa trenerske klupe predvoditi ekipu u narednoj sezoni ?
– Izuzetno smo zadovoljni radom trenera Gorana Mihajlovića i njegovog prvog asistenta Slaviše Đorđevića. Ali, kako oni nemaju potrebne dozvole za vođenje ekipe, moraćemo da dovedemo trenera sa potrebnom licencom.
Da li imate u klubu mlađe kategorije ?
– Ne, nemamo za sada, ali planiramo da organizujemo u toku leta Školu fudbala, jer bez sopstvenog igračkog kadra nema prave budućnosti za klub.
Vaši navijači bili su 12.igrač ekipe ?
– Da, baš tako. Uvek su bili uz klub, na gostovanjima smo, po pravilu imali više navijača nego li domaća ekipa. Baš zbog njih, a i samih igračima, želimo da klub igra u zoni. Uveren sam da nećemo imati epizodnu ulogu u zoni, već ćemo svojim kvalitetom pokazati svu snagu i moć Jedinstva. Upravo, zbog toga očekujemo pomoć grada, a naročito što smo i ušli u viši rang takmičenja, gde su troškovi takmičenja znatno viši.
Koji je, zaključak na kraju, posle svega rečenog ?
– Dobro ćemo razmisliti u naredne 2-3 nedelje i doneti razložnu i pravu odluku. Ulaziti u takmičenje a posle odustajati ne priliči renomeu i ugledu klubu, a i nas pojedinaca koji smo trenutno u klubu. Bez pomoći grada ne vredi da se upuštamo u neizvesnu avanturu, ali mi se nadamo da pomoć neće izostati. Nama treba urgentna pomoć, kako bi smo znali kojim putem da idemo, jer vreme nije naš saveznik – gotovo u glas govore Novica Milić, predsednik kluba i Stanoje Sokolović, potpredsednik Jedinstva.

Na obeležavanju 40-godišnjice kluba
PARTIZAN DOŠAO U GOSTE
Na obeležavanju 40-godišnjice fudbalskog kluba Jedinstva u goste u Gornjem Stopanju stigli su i veterani beogradskog Partizana.
– Imamo dobre odnose sa veteranima Partizana i pre dve godine bili su naši gosti. Odigrali smo prijateljsku utakmicu, a nadam se da će nam u goste opet uskoro doći – informiše nas predsednik Milić.

Uprava kluba
TIMSKI RAD
Igračima i stručnom štabu sve pohvale za postignute rezultate, ali deo svakako ide i na račun pojedinca iz uprave kluba.
– Timski rad svih činilaca u klubu, je osnovni činilac uspeha našeg kluba. Posebno pohvaljujem sve igrače i trenere, zatim čitav klupski aparat, sa potpredsednicima Stanojem Sokolovićem, Miodragom Ristićem, sekretarom Ivicom Pejkovićem, kao i veliki broj pojedinaca i firmi koje su bilo koji način pomogli klubu – kaže prvi čovek i igračka legenda Novica Milić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare