Direktorka Medicinske škole se zahvaljuje Cvetanoviću što je platio iz budžeta dug, građane čiji je to novac ne pominje

LESKOVAC

Iz Medicinske škole je stigao dopis koje potpisuje direktorka Marija Savić u kome se kaže da su svi računi ove škole deblokirani. Prenosimo ga u celosti:

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavam vas da su svi računi Medicinske škole deblokirani u ponedeljak, 8.07.2024. godine nakon višedecenijske agonije i milionskih dugovanja na ime izgradnje objekta škole nakon požara 2005. godine, kao i dugovanja za grejanje prema Opštoj bolnici Leskovac za grejanje do 2012. godine. Ovim putem u ime zaposlenih u Medicinskoj školi, učenika , roditelja i svoje lično ime, zahvaljujemo se gradonačelniku dr sci. med. Goranu

Cvetanoviću, kao i i njegovom ekspeditivnom timu na velikom angažovanju i uspešno rešenom, nasleđenom problemu. I ne samo za rešenje problema, već i za umanjenje ukupnog dugovanja sa kamatom za 20%, što je ušteda od skoro 60 miliona dinara.

Svih ovih godina, škola je funkcionisala otežano, ali zahvaljujući dodatnim naporima gradske uprave i asignacijama, servisirani su svi računi na vreme, islaćivani su putni troškovi i jubilarne nagrade za zaposlene, a nisu izostala ni ulaganja. Za opremanje kabineta za informatiku, kao i za digitalizaciju u radu škole, Grad Leskovac je obezbedio i invesitrao oko 750.000,00 dinara. Urađena je rekonstrukcija i adaptacija podstanice za parno grejanje u vrednosti od 3.090.894,00 dinara, rekonstrukcija i dogradnja sportskog terena u vrednosti od 2.971.509,00 dinara. Odobrena su i isfinansirana četiri projekta Đačkog parlamenta Medicinske škole u periodu od 2018.-2023. godine i to: „Parlamentarci u akciji uređenja terena“ (145.200,00 dinara); „Letnji potrčko“ (121.600,00); „Eko učionica“ (150.000,00); „Kultura za sve“ (149.387,00 dinara).

Problemi postoje da bi se rešavali. I kao što se iz priloženog vidi, Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem ne samo da uspešno rešava nasleđene i novonastale probleme, već uspeva i da investira u tako otežanim okolnostima. Još jednom veliko hvala! navodi se u saopštenju direktorke koja građane, čiji je to novac , ne spominje. (kraj)IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare