DIREKTORKA KANCELARIJE UNICEF-A U VRANJU

VRANJE

 

U Vranju danas boravi direktorka  Regionalne kancelarije Unicefa u Ženevi za Centralnu i Istočnu Evropu Mari Pjer Poarije i direktor Kancelarije u Srbiji Mišel Sen Lo sa kojima su razgovarali gradonačelnik Zoran Antić i član Gradskog veća Branimir Stojančić.

 

Stojančić je rekao  da lokalna samouprava veliku pažnju posvećuje socijalnoj zaštiti, zatim inkluziji osoba sa posebnim potrebama i romske populacije, kao i zaštiti dece.

Gradonačelnik Zoran Antić je rekao da se  velika sredstva izdvajaju za ovu oblast.

On je izneo podatak da Vranje ima izuzetno razvijen sistem hraniteljstva, prvu Kancelariju za ostvarivanja prava Roma, koja postoji deset godina, da lokalna samouprava budžetira Kancelariju Lokalnog plana akcije za decu, kao i da Skupština grada redovno razmatra i usvaja izveštaje o ostvarivanju prava dece, vršnjačkom i nasilju u porodici.,, Grad Vranje ima veliki broj organizacija, koje se bave uključivanjem mladih u društveni život, bez obzira na versku, rasnu i nacionalnu pripadnost.Finansiramo i sportski klub ,,Bubamara”, koji okuplja mlade sa posebnim potrebama. Deca moraju imati partnera u lokalnoj zajednici i jednaku šansu, i mi nastojimo da im to pružimo”, rekao je  Antić.

Direktorka Regionalne kancelarije Unicefa Mari Pjer Poarije rekla je da je izuzetno zadovoljna saradnjom sa lokalnom samoupravom, naglasivši da je Vranje progresivno i da   učestvuje u raznim pilot projektima, koje uspešno realizuje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare