Direktor Urgentnog centra u Nišu preminuo od koronavirusa

NIŠ

Direktor Urgentnog centra u Nišu, hirurg Miodrag Lazić (65), preminuo je danas od koronavirusa, saopštio je Sindikat lekara i farmaceuta Srbije.

Lazić je u ratovima devedesetih učestvovao kao hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj.

Informacija o tome da je oboleo od virusa korona dospela je u javnost pre pet dana.

Sindikat je zamolio sve lekare u Srbiji da u sredu u 10:00 časova minutom ćutanja odaju počast i ovom preminulom kolegi.

Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama, poručili su iz Sindikata lekara i farmaceuta na svom Fejsbuk profilu.

Iako rođen u Zemunu, Lazić se kao srednjoškolac sa porodicom doselio u Niš, gde je i ostao.

Decenijama je radio u niškom Kliničkog centru, bio član Upravnog odbora, a od 2012. godine vodio je Urgentni centar, objavio je portal Južne vesti.

Datum i mesto sahrane Miodraga Lazića biće naknadno objavljeni.

Poslednje reči našeg dragog kolege Dr Miodraga Lazića:
“Otisao sam casno i posteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajuci da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali cast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiskom ratistu godinu dana, na Sarajevskom ratistu 4 godine, za vreme nato bombardovanja. Necu da odem tiho hocu da odem onako kakav sam bio citav zivot a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajisnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam ziva legenda zauvek iskreno ce plakati svi jer su uvek verovali da sam neunistiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrske. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, cerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Suncica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i zeni poruka: budi hrabra i cvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bicemo ponovo zajedno.
U Nisu mojim prijateljima poseban pozdrav.
Poslednja mi je zelja da me ispratite pesmom “Mars na Drinu”.

Doktor Laza, hirurg napacenog srpskog naroda, objavio je Sindikat lekara i farmaceuta Srbije

Foto: twiter

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare