Direktor Privredne komore delio zahvalnice zbog korone

LESKOVAC

Privredna komora Srbije dodelila je zahvalnice najzaslužnijim pojedincima, institucijama i organizacijama koje su, kao je danas rečeno , “dale veliki doprinos u borbi protiv zarazne bolesti izazvane virusom kovid-19”.

Goran Jović, predsednik PK Jablaničkog i Pčinjskog okruga, rekao je da su svi oni pokazali visok stepen kooperativnosti i odgovornosti.

Slađan Disić, generalni direktor Simpa i predsednik Parlamenta privrednika Jablaničkog i Pčinjskog okruga, je kazao da je zbog epidemije početkom aprila tržište stalo.

„U toj situaciji je došla do izražaja organizovanost i posvećenost čitavog sistema. Nikada do sada saradnja sa predsednikom i Vladom Republike Srbije, ministarstvima i kriznim štabovima nije bila ovako uspešna i intenzivna, a 85% predloga i zahteva privrednika je usvojeno i implementirano preko mera koje su usvajane. Nas tek očekuju stimulativne i dugoročne mere koje će još povoljnije uticati na privredni i ekonomski razvoj celokupne države.“

Gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović, zahvaljujući na priznanju koje je dobio u ime štaba, naglasio da se njegov tim saradnika, kao i svi učesnici u ovoj borbi trudio da svoj posao radi najbolje što može.

„Borba koju još uvek vodimo je borba za živote svakog od nas. Kaže se da teška vremena dođu kako bi svako pokazao svoje pravo lice. Većina naših građana, počev od lekara, celokupnog medicinskog osoblja, radnika koji održavaju higijenu grada, zaposlenih u supermarketima i pumpama, apotekama, novinara, pripadnika Vojske Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i penzionera i svih ostali sugrađana koji su poštujući mere predostrožnosti nama bili najveći saveznici. Oni su pokazali najbolje lice Leskovca. U tome je najveća vrlina i najveća vrednost i zato ova nagrada pripada svima njima.“

Kao znak zahvalnosti za angažovanje tokom vanrednog stanja i pandemije korone priznanje su dobili:

1.Gradski štab za vanredne situacije Leskovac

2.Štab za vanredne situacije opštine Lebane

3.Policijska uprava Leskovac

4.“Prima nova“ doo Leskovac

5.“Nelvas-maks“ Leskovac

6.“Jugprom“ doo Leskovac

7.Srđan Conić dopisnik RTS-a iz Leskovca

8.Bratislav Ilić, dopisnik TV Prva i TV B92

ANTRFILE2: Bratislav Ilić, dopisnik Prve televizije, naglasio je da su novinari u ovo krizno vreme bili odmah iza lekara i medicinskog osoblja u drugom borbenom redu, zajedno sa vojskom, policijom i kriznim štabovima.

„Mislim da su novinari pokazali svoje pravo lice, trudili su se da pomognu i dobro se organizuju za vreme krize. Izazov je bio veliki raditi u ovo vreme. Puno se radilo moja ekipa za ova dva i po meseca prešla čak 11.000 kilometara pa je to samo jedan od pokazatelja našeg rada.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Rados
Rados
3 godine pre

Polako sa zahvalnice. U Leskovac nije prosla korona jos