Desti kongres kardiologa počinje danas u Nišu

NIŠ

Jubilarni deseti kongres kardiologa u organizaciji Klinike za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš počinje 16. marta i trajaće do 19. marta. Simpozijum otvaraju profesorka dr Danica Grujičić, dr Mirsad Đerlek, profesor dr Zoran Perišić, profesorka dr Dobrila Stanković-Đorđević, docent dr Tomislav Kostić. Na kongresu učestvuje više od 40 eminentnih predavača iz cele Srbije i inostranstva u 19 sesija.

 Stručne i naučne sesije obuhvataju nove Evropske preporuke za prevenciju, dijagnozu i lečenje kardiovaskularnih bolesti. Kao jedina tercijarna ustanova ovog tipa na jugu Srbije, UKC Niš će prikazati slučajeve iz kliničke prakse, kao i slučajeve iz interventne kardiologije, pacemaker centra i elektrofiziološke laboratorije.

Jedna od sesija, pod nazivom „Hear team“ biće zajedničko predstavljanje rezultata rada kardiologa i kardiohirurga iz različitih ustanova Srbije. Organizovane su i različite vrste radionica kao što su ehokardiografska radionica, radionica intravaskularnog imaginga kao i radionica na kojoj možete da pitate sve što vas interesuje o pacemakerima.

Inače,ovo je godina kada se obeležava više jubileja – 55 godina od osnivanja Koronarne jedinice, 45 godina od ugradnje prvog pacemakera, 20 godina rada interventne kardiologije i 10 godina škole ultrazvuka srca. Inače, u UKC-u su u toku radovi na rekonstrukciji Klinike za kardiologiju, najstarijeg objekta u krugu kliničkog centra. Zgrada Klinike za kardiologiju je najstarija u krugu UKC Niš. Sagrađena je 1910. godine kao nekadašnja Okružna bolnica. Novac za renoviranje ove Klinike obezbedio je Univerzitetski klinički centar Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare