Sporazum o saradnji zmeđu privrednih komora Leskovca i Bijeljine

LESKOVAC-BIJELJINA

U prostorijama Privredne komore republike Srpske – Područna privredna komora Bijeljina, Goran Jović, direktor regionalne privredne komore Leskovac potpisao je Sporazum o saradnji sa predsednikom PKRS – PPK Bijeljine, Stevom Savićem. Sporazum je potpisan kako bi se unapredio privredni ambijent i povezali privrednici ove dve regije, a saradnja će obuhvatati razmenu iskustava i sprovođenje zajedničkih aktivnosti i edukacije, organizaciju stručnih skupova i poslovnih događaja, kao i saradnju na izradi i realizaciji projekata, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress.

Jović je učestvovao i na konferenciji “Zaštita geografskog porekla i brendiranje domaćih proizvoda” u Bijeljini. Ova konferencija je organizovana kako bi se kroz panel diskusiju sa relevantnim sagovornicima i predstavnicima institucija podstakla i ubrzala aktivnost u oblasti zaštite proizvoda sa geografskom oznakom. U okviru konferencije održana je panel diskusija u kojoj su učestvovali i Veljko Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Božana Vranješ, iz Odeljenja za prehrambenu industriju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS; Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Grada Trebinje, Nikola Stajić, predsednik udruženja “Semberski kupus” i Željko Vidić, sekretar Saveta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Područne privredne komore Bijeljina. U svom obraćanju Goran Jović je ukazao na značaj zaštite geografskog porekla proizvoda kao i neophodnost podrške od strane relevantnih državnih institucija. On je učesnike upoznao sa činjenicom da je PKS – RPK Leskovac do sada zaštitila pet proizvoda, četiri sa imenom geografskog porekla i jedan žigom. Reč je o Leskovačkom roštilj mesu, Leskovačkom domaćem ajvaru i Domaćoj leskovačkoj sprži, dok je žigom kvaliteta zaštićen Leskovački roštilj. U toku je postupak zaštite Leskovačke ljutenice.

Goran Jović je, u sklopu boravka u Bijeljini, sa svojim saradnicima i kolegama iz Područne privredne komore Bijeljina posetio je privredno društvo “Steco centar” iz Bijeljine, koje se bavi izgradnjom montažnih kuća i brvnara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare