Deset meseci od ubistva: Ko je ubio Olivera Ivanovića

KOSOVSKA MITROVICA

 

Deset meseci od ubistva  lidera  GI SDP Olivera Ivanovića , nema detalja  oko istrage, nema  počinioca i dalje pitanje bez odgovora  ko je naručio  i ubio Olivera Ivanovića?”, navodi se u saopštenju Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” i dodaje da se “javna politička prepucavanja,spinovanja i rijaliti  i dalje nastavljaju  a glavna  pitanja  i teme  ostaju  nedorečene i bez odgovora”.

 

“Njegovi saradnici, porodica  i građani  Kosova i  Metohije svakodnevno  se pitaju  kome i zašto je  smetao jedan od najuticajnijih lidera sa severa?

 

Da li je smetao zato što  je  bio diplomata, zato što je imao ideje i ciljeve, zato što  je  nudio  politička rešenja  za dobrobit  svih zajednica  na Kosovu, zato što  je poznavao svetske jezike ili zato što  je  govorio  albanski,  zatim  što  je hteo da ujedini sve srpske  političare na Kosovu i Metohiji ili zato  što  je  nudio rešenje  za Kosovo i  Metohiju po principu “Kiparskog modela “?

 

Možda je  smetao jer nije hteo  da se odrekne srpskih svetinja  Dečana, Pećke patrijaršije, Deviča, Gorioča….U jednom  trenutku  ruka ubice  po nečijem  nalogu da sva ta pitanja  ostavi bez odgovara, da  probleme ostavi nerešene, jer očigledno  da  se pojedinci u ovakvom  današnjem  haosu odlično snalaze dok su građani i dalje nemi, puni gneva  i besa.

 

Javna politička prepucavanja,spinovanja i rijaliti  i dalje se nastavljaju  a glavna  pitanja  i teme  ostaju  nedorečene i bez odgovora .

 

Zato i danas sa ovog mesta gde  ti  je  bolesni um uskratio pravo  na život  tražimo od vlasti  iz Prištine, Beograda i Međunarodne zajednice  da kažu šta  su uradili  da  se  ubica  pronađe?

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare