Deset godina od odnivanja „Radne grupe MUP-a za 24 sporne privatizacije“: Bio je to dan pun nade

PANČEVO

Na današnji dan pre deset godina, osnovana je tzv „Radna grupa MUP-a za 24 sporne privatizacije“. Bio je to dan pun nade. Da li nakon dve godine postojanja Radne grupe nada i dalje postoji, ili je postala suprotnost, pitanje je na koje će biti različitih odgovora, saopštilo je Udruženje građana Institut za istraživanje korupcije Kareja.

“Povodom desetogodišnjeg jubileja, Institut za istraživanje korupcije Kareja, njegov osnivač bivši član Radne grupe Siniša Janković i nekolicina drugih bivših članova:

Čestitamo ovaj dan kolegama iz Radne grupe iz Subotice, Vrbasa, Sombora, Kikinde, Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Beograda, Šapca, Loznice, Aranđelovca, Kragujevca. Čačka, Ivanjice, Kraljeva, Raške, Kruševca, Niša, gde god da su sada.

Žalimo što prilike onemogućavaju da se posle deset godina kolegijalno okupimo i jedni drugima ljudski stegnemo ruku.

Podsećamo se tog dana kada su provincijski ispektori od Ćićevca do Loznice, od Raške do Aranđelovca, došli u Beograd da spasavaju državu od navodne propasti.

Pamtimo pokojnog kolegu Bratislava Nikolića „Batu Legendu“ i njegovu neverovatnu energiju za otkrivanje krivična dela, koju je platio životom. Pamtimo očajničko traženje hapšenja i nebesko bodrenje da u tome uspemo. Pamtimo entuzijazam kojim smo odgovorili na sve zahteve, smatrajući da gradimo novo društvo bez političke korupcije. Pamtimo sve rezultate i uspehe, ali pamtimo i da smo otkrili kriminala više nego što je bilo potrebno. Pamtimo neubičajeno dobar odnos MUP-a prema nama, provincijskim operativcima, a nakon njega uobičajenu nadmenost, pa i netrpeljivost.

Ukazujemo da borba protiv političke korupcije nije završena; naprotiv, politička korupcija je unapređena.

Ohrabrujemo sve pozitivne društvene snage da daju svoj maksimalan doprinos borbi protiv političke korupcije”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare