Demokrate osudile napad

VRANJE

Gradski odbor Demokratske stranke u Vranju najoštrije osuđuje jučerašnji napad na Gorana Đorđevića, generalnog sekretara Gradskog odbora Srpske napredne stranke i na njegovu porodicu.

„Nedopustivo je i bez opravdanja nasilje pod bilo kojim izgovorom. Državni organi, policija i pravosuđe, treba da rade svoj posao i ne dozvole da se ovakvi događaji ponavljaju. Nažalost, nije ovaj napad jedini, već je samo još jedan u nizu: nakon napada na Borka Stefanovića u Kruševcu, Strahinju Ćirića u Negotinu…

Upravo zbog toga očekujemo brzu i efikasnu reakciju policije, tužilaštva i sudstva, jer Vranje, kao i cela Srbija, mora biti mesto u kome će se živeti normalno, bez straha, kojoj god političkoj opciji da se pripada ili ne pripada. Govor mržnje i zapaljiva retorika u medijima tome svakako ne doprinose, već podgrevaju mržnju i nasilje.

Demokratska stranka je oduvek protiv nasilja i uzimanja pravde u svoje ruke. Tako će i ostati, bilo da je reč o pristalicama, članovima ili političkim protivnicima. Aršini moraju biti isti“, kaže se u sopštenju Gradskog odbora DS Vranje.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o