Dejanu Gociću nagrada za glumačko ostvarenje

NIŠ

Na sinoć završenim Četrdeset osmim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, stručni žiri dodelio je nagradu za glumačko ostvarenje glumcu Dejanu Gociću iz Lutkarskog pozorišta Niš, za ulogu Šeširdžije u predstavi „Alisa u zemlji čuda“.

Stručni žiri zasedao je u sastavu Jovan Caran, glumac i reditelj, predsednik žirija, Marina Milivojević Mađarev, dramaturg, član i Jelena Milić Zlatković, kreatorka lutaka.

U takmičarskom delu programa učestvovalo je sedam srpskih profesionalnih lutkarskih pozorišta, sa osam predstava: Dečje pozorište Subotica (učestvovalo je ravnopravno sa predstavama na srpskom i mađarskom jeziku), Pozorište mladih Novi Sad, Malo pozorište “Duško Radović” iz Beograda, Pozorište lutaka “Pinokio” iz Beograda, Pozorište za decu Kragujevac, Pozorište lutaka Niš i Narodno pozorište “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, koje je bilo i domaćin ovogodišnjeg festivala.

Do sada je niško Pozorište lutaka sa predstavom “Alisa u zemlji čuda” učestvovalo na šest nacionalnih i intrenacionalnih festivala i šesti put je nagrađena.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Slobodan Miljković, Biljana Radenković, Dejan Gocić i Toma Bibić.

Gran pri festivala pripao je predstavi „Ježić Žožo“ Pozorišta mladih Novi Sad.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o