Mora da se poštuje Zakon o sportu

VRANJE

Reagujući na protest FK Dinamo u Vranju koji je organizovan u sredu, samo dan kasnije, Komisija za ocenu i izbor programa u oblasti sporta grada održala je konferenciju za novinare.

Članovi Komisije su detaljno objasnili postupak izbora klubova, čiji će programi biti finansirani iz budžeta grada za ovu godinu.

,,Najveći broj klubova opravdao je utrošena sredstva, dok su kod određenih utvrđene nepravilnosti u finansijskim izveštajima. Prilikom provere rukovodili smo se isključivo poštovanjem Zakona o sportu i Pravilnika koji je usvojilo Gradsko veće“, rekao je predsednik komisije MarkoTričković.

On je dodao da su izveštaji klubova koji nisu dobili sredstva za ovu godinu prosleđeni Gradskom pravobraniocu i internom revizoru.

Nenad Đorđević, gradski većnik za sport izrazio je žaljenje što se na ovakav način govori o sportu, u trenutku kada klubovi ostvaruju najveće uspehe.

,,Potpuno smo bili svesni svih posledica, koje je izazvala naša odluka, ali morali smo da prekinemo dosadašnju praksu. To znači da nećemo kršiti Zakon o sportu i da prema klubovima nećemo imati dvostruke aršine“, rekao Đorđević.

Ne zatvaramo vrata klubovima koji nisu dobili sredstva, već čekamo mišljenje pravobranioca i internog revizora, kako bi Gradsko veće donelo konačnu odluku, kaže zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

„Ovo jeste bolno, ali mora se poštovati zakon i mora postojati finansijska disciplina. Javnost je upoznata sa izveštajem Državne revizorske institucije za 2016. godinu, koja je utvrdila brojne nepravilnosti, između ostalog i u oblasti sporta, a mi nećemo dozvoliti da se bilo koja odluka kosi sa zakonom. Žao mi je što se manipuliše igračima, ali ako neko nije poštovao zakon, mora da snosi i odgovornost. Lokalna samouprava nije za gašenje sportskih klubova“, rekao je zamenik gradonačelnika.

Ivan Stanković, gradski većnik i član Komisije ističe da ovo nije seča klubova, već način da se radi ispravno sa gradskim parama i da se svaki utrošeni dinar mora opravdati .

„Nismo zatvorili vrata nikome i Komisija je ostavila prostor da i pored više usmenih molbi i poziva, pokušamo da dođemo do neophodne dokumentacije“, rekao je Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare