Dečiji mobilijar u novom parku na meti vandala, čuvari će park čuvati i noću

NIŠ

Tek što su Nišlije dobile novi park kod Tržnog centra „Delta planet“ na koji se čekalo 30 godina, mobilijar u našao se na meti vandala. Snimak koji su građani napravili zatečeni onim što vide objavila je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svojoj zvaničnoj fejsbuk strani,  pitajući se kako to da nazove.

                     Mobilijar je ovog puta izdržao „napad“ razuzdanih mladića starih petnaestak godina, ali je pitanje šta će se dogoditi bude li  se to ponovilo, kao što je i pitanje kako sačuvati nešto lepo za generacije koje dolaze. Sudeći po snimku koji je objavljen mladići su se iz sve snage trudili da unište klackalice i ljuljaške.

                  Na otvaranju parka nadležni su istakli da će park imati tri čuvara koji će u njemu biti od 10 do  18 sati. Nakon ovog događaja ta odluka je promenjena, pa će oni u parku boravti i tokom moći ne bi li sačuvali ono što se u njemu nalazi.

                Prema rečima Dragana Mustafića, jednog od čuvara koji se nalazi u ovom parku njihova obaveza je da park pregledaju i na kraju svoje smene zabeleže sve nedostatke koje primete uključijući mobilijar, ali i drveće kao i prskalice koje se nalaze u parku. Na osnovu jihovih izveštaja ukoliko ima kvarova ili je nešto oštećeno isto bi se saniralo u najkraćem roku.

             „Naša obaveza je i da upozoravamo one koji se neprimereno ponašaju u parku da budu pristojni. Kada posetioci budu bahati pozvaćemo Komunalnu policiju koja dalje ima obavezu da ih sankcioniše. Nadam se da će svest građana biti na visokom nivou“, rekao je Dragan Mustafić, čuvar parka i radnik JKP „Mediana“.

               Slične stvari događale su se u novim parkovima i ranije. Samo mali park na Keju kod istog tržnog centra u više navrata do sada je bio na meti vandala i isto toliko puta je mobiljar u njemu propravljan. Hoće li se to ponoviti i sada u novom parku koji je za ponos i grada i ljudi koji u Nišu žive.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare