Dečiji centri iz Niša i Beograda najavljuju novu saradnju

NIŠ

Dečiji kulturni centar iz Niša i Beograda ubuduće će više sarađivati. Manifestacija „Radost Evrope“ do sada je povezivala ova dva centra na najbolji način a ukoliko epidemiološka situacija dozvoli saradnja će odvijati na više nivoa. Upravo zbog korona virusa naredne godine , prvi put od osnivanja neće se održati Majska pesma, najznačajnija manifestacija Dečijeg kulturnog centra u Nišu.

                              Dečiji kulturni centar Niša i Beograda povezuje mnogo toga. Osim Manifestacije „Radost Evrope“, sarađuju kroz brojne programe. Takva praksa će se nastaviti i u narednom periodu. Epidemiološka situacija ipak je poremetila mnoge planove, međutim, uprkos svemu Dečija nedelja u Nišu ipak se održava.

                          ‘’Dečiji kulturni centar u Nišu je do sada samo učestvovao na manifestaciji Susreti prijateljstva – Radost Evrope, ali ćemo se potrduditi da unuduće deca koja su članovi naših sekcija budu gosti na manifestacijama koje organizuje Dečiji kulturni centar iz Beograda’’- kazala je Sandra Petković, direktor Dečijeg kulturnog centra u Nišu.

                        Pored gostiju iz Dečijeg kulturnog centra Beograd u Niš su stigli i Predrag Vuković Peđoni i Minja Subota, ljudi koji se godinama najlepše druže sa decom.

                         ‘’Moramo da budemo uz našu decu  i da smo u stalnom kontaktu sa njima posebno u ovo vreme korone.Pravili smo onlajn radionice kako bi smo sve vreme bili sa mališanima, a organizovali smo i veliki broj akcija i jedna od njih je bila ‘’Nema frke uz unuke’’ koja je značila i nama starijima ali i deci’’- kazao je Minja Subota.

                         Predrag Vuković Peđoni se prisetio i dvog prvog nastupa u Nišu u Dečijem kulturnom centru. Bilo je to na stepeništu ove ustanove, a park je, kaže Predrag bio pun dece.

                        ‘’Tada sam prvi put osetio tu pozitivnu energiju dece Niša. To je nešto što vas kupi i evo, posle milion nastupa, ja još uvek pamtim taj nastup, gde sam bio i kako sam se kretao i kako su deca reagovala’’- istako je Peđoni.

                         Miljko Petrović, direktor Centra ‘’Vuk Stefanović Karadžić’’ koji organizuje manifestaciju Susreti prijateljstva – Radost Evrope je dodao da je velika sreća u tome što se njegovo udruženje i Dečiji kulturni centar u Nišu nalaze u zajedničkoj priči.

                          Dečija nedelja održava se od 5 do 11.oktobra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare