Deci sa smetnjama u razvoju besplatne karte tokom Dečje nedelje

LESKOVAC

Kompanija Arena trambolina „Kengur“, kao deo svog odgovornog poslovanja prema lokalnoj zajednici, a povodom Dečje nedelje, odlučila se na saradnju sa udruženjima i školama koje rade sa decom sa smetnjama u razvoju, a to su škola 11. Oktobar, Udruženje roditelja „Ringeraja“ i Dnevni boravak „Duga“.

„U želji da dožive nezaboravno iskustvo tokom njihovog praznika, „Kengur“ je ovoj deci tokom Dečje nedelje poklonio besplatne karte za uživanje u parku trambolina i ostaloj opremi koja se tu nalazi (konopci, zid za penjanje, tarzanka, bokserska vreća, vratila, itd). Kad se deca umore, tu je i kutak za odmaranje u kome se nalaze ljuljaške, sedeći jastuci… Pored tambolina, koje kod dece izazivaju ushićenje i radost zbog otiskivanja od podloge i osećaja letenja, drugi posebni doživljaj izaziva skakanje u jamu sa jastucima“, rekla je Andrijana Mitrović, PR menadžer kampanje.

Korist trambolinga je višestruka, a ono što je posebno važno za decu sa smetnjama u razvoju je to da skakanje pomaže u podsticanju govora, funkcija mozga i emocionalnog razvoja i lekari naročito preporučuju trambolinu, jer se prilikom skakanja stvaraju određene sinapse, aktivira se centar za ravnotežu i šalje informacija mozgu o položaju tela.

„Ovo se preporučuje i za svu ostalu decu u razvoju, jer svedočimo njihovoj sve ređoj fizičkoj aktivnosti, usled upućenosti na mobilne telefone, uz koje provode veći deo svog vremena i to sedeći. Skakanjem se aktiviraju šake, kukovi, ramena, skočni zglobovi, pogađa se koštani, mišićni, kardio vaskularni i nervni sistem, a usled ubrzanog disanja povećava se broj otkucaja srca, ubrzava se disanje i time se vrši ventilacija pluća. Sve ovo ubrzava i sam metabolički proces. Nakon korišćenja tramboline deca će bolje jesti, spavati i učiti“ pojašnjava Mitrovićeva i ističe da prednost Arena tramboline „Kengur“ u odnosu na ostale mobilijare, u kojima roditelji obično samo nadgledaju decu, je što pruža mogućnost roditeljima da skaču sa svojom decom, podele isto iskustvo i grade međusobni odnos.

„Skakanje na trambolini pomaže u brzom oslobađanju od stresa jer nakon nekoliko minuta, telo počinje da proizvodi endorfin, hormon sreće i bez obzira na godine, svaka osoba koja skače oseća potrebu da se smeje i raduje zbog osećaja letenja i odskakanja. Elastična jezgra su izrađena od najkvalitetnijeg materijala, namenjena su profesionalnim sportistima i akrobatama za visoke skokove do 7-8 metara, a na njima mogu da vežbaju i osobe sa težinom do 100 kg, koje žele da se oslobode suvišnih kilograma. Ništa manje se ne preporučuje i osobama, koje rade sedeći posao ili se bave kognitivno zahtevnim poslovima jer kada se skače, fokus je na održavanju balansa i ni o čemu drugom se ne može misliti, pa je to odmor od svih opterećujućih misli.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare