Deca traže biciklističke staze

LESKOVAC

U sali Skupštine grada u Leskovcu  organizovan je prijem za učenike osnovnih škola sa teritorije grada i mališane iz vrtića.

Deca su imala priliku da obiđu pojedine službe gradske uprave, kabinet gradonačelnika, svečanu salu i drugo.

„Stvaranje jednakih šansi za obrazovanje i razvoj dece, njihova zaštita od svakog vida nasilja i stvaranje uslova za bezbrižno detinjstvo prioriteti su koje svi mi zajedno imamo. Ovogodišnje programske aktivnosti organizujemo pod sloganom „Neću da brigam, hoću da se igram“, u cilju stvaranja adekvatnih uslova za odmor, ali i kvalitetno slobodno vreme svakog deteta, za igru i uščešće dece u kulturnom životu“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da je obeležavanje Dečje nedelje prilika  da se ukaže na prava i potrebe dece.

„Za odgovornu lokalnu zajednicu kao što je naša, svaka nedelja treba da nam bude dečja nedelja“, rekao je Cvetanović i dodao da grad Leskovac čitave godine radi na poboljšavanju kvaliteta života dece.

leskovac-decja-nedelja-1

„Trudimo se da renoviranjem i adaptiranjem škola imamo tople učionice, da one budu dobro mesto za vaše učenje, kako biste vi bili dobri đaci i kako biste mogli da se adekvatno obrazujete, rekao je Cvetanović.

Mališani iz Predškolske ustanove poklonili su gradonačelniku likovni rad sa motivom sunca.

Petra Gospodinović i Bojana Stojanović iz osnovne škole „Josif Kostić“ zahvalile su gradonačelniku u ime sve dece na prijemu. Gradonačelniku su zahvalili, ali su za njega imali i pitanja, i učenici drugih škola, Veljko Tonić, Tijana Stoljiljković, Milica Vučković, Nađa Ranđelović i Luka Milenković. Njih je interesovalo kada će Leskovac dobiti klub akrobatike i ekstremnih sportova, da li će biti više biciklističkih staza u gradu i slično.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare