Danci zainteresovani za pokretanje proizvodnje

VRANJE

U Vranju su, u utorak, boravili predstavnici danske kompanije „Kentaur“. Oni su u pratnji savetnika ambasade Danske u Srbiji Nenada Mitoševića razgovarali sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem i njegovim saradnicima.

Predstavnici „Kentaura“ su zainteresovani  za opremanje proizvodnog pogona u Industrijskoj zoni u Bunuševcu, gde bi od tekstila vrhunskog kvaliteta, prema nacrtu japanskih dizajnera, proizvodili radne uniforme za  ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju.

Kako je Vranje poznato po tekstilnoj industriji, gradonačelnik ih je detaljnije upoznao sa uslovima i pogodnostima investiranja koje nudi lokalna samouprava.

„Grad Vranje je spreman da izađe u susret zahtevima investitora da proširi Slobodnu zonu. Lokalno rukovodstvo se trudi da infrastrukturno opremi parcele za zainteresovane investitore i  nadam se da će ovaj inicijalni dogovor  biti uspešno realizovan“, rekao je Milenković.

Zbog sve većeg zahteva tržišta, kompaniji „Kentaur“ potrebni su novi proizvodni pogoni u Evropi, a putem „braunfild“ investicije u Vranju, planirano je zapošljavanje 300 radnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare