Dan pesacenja obelezen u Vranju

VRANJE

Planinarski Savez Srbije uz podršku Ministarstva sporta pod sloganom „Korak bliže zdravlju“, organizovao je najveću ovogodišnju planinarsku akciju ,,Dan pešačenja”.

Sa platoa ispred zgrade Skupštine kod Čika Mitinog spomenika startovali su ljubitelji prirode i sporta. Oni su se uputili do izletišta na Borinom brdu.

Staza je prilagođena svim uzrastima i njena dužina je osam kilometara. Svi koji su želeli da nastave pešačenje, mogli su da produže do Mangine česme što je još kilometar i po.

„Drago nam je što je puno dece jer je i cilj ove akcije da deca školskog uzrasta učestvuju kako bi osetili lepotu planinarenja i boravka u prirodi. Bitno je da se što više mladih ljudi upozna sa planirenjem. Svi zainteresovani mogu da krenu sa nama, mi svakog vikenda organizujemo druženje i uživanje u prorodi. Najmlađa učesnca ima 3 godine, a najstariji učesnik današnjeg pešačenja ima 83 godine. Procenjujem da na današnjoj akciji ima oko osamdesetoro učesnika“, izjavio je medijima predsednik Planinarskog kluba ”Železničar 2006.” Vranje Srđan Stošić, koji realizuje ovu akciju.

Danas se pešači po označenim stazama u gradovima, parkovima, prirodi u okruženju, planinama Srbije.

Cilj ove sportsko-rekreativne manifestacije je podsticanje zdravih životnih navika, ukazivanje na značaj kretanja za unapređenje zdravlja i radne sposobnosti, socijalizacija kao i razvoj turističkih potencijala kroz uređenje i eksploataciju uređenih pešačkih puteva u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare