DAN OPŠTINE U MEDVEDJI

MEDVEDJA
Skromno i dostojanstveno ove godine opština Medveđa proslavila je danas Dan opštine.

 

Otvarajući svečanu sednicu Skupštine opštine Medveđa  predsednik Skupštine  Goran Ivanović je rekao

da i u tom svečanom trenutku ne može da se ne osvrne  “ na jedan tragični događaj koji je zadesio našu opštinu . Pre šest meseci smo  izgubili jednog od najvećih ljudi koji je postojao u opštini Medveđa, čoveka koji se borio za sve građane opštine Medveđa bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, Slobodana draškovića. Ali, život teče dalje I mi,  njegovi sledbenici i svi građani opštine Medveđa moramo da nastavimo dalji put”, rekao je Ivanović.

On se osvrnuo I na neuspešne pokušaje da se održi sednica Skupštine opštine, zbog čega su se is tekli sulovi za uvodjenje privremenih mera u ovoj opštini.

“ O daljem radu će odlučiti Vlada Republike Srbije i nadležna ministarstva. Imalo je mnogo skupštinskih odluka bitnih za opštinu Medveđa koje je skupština trebala da donese, ali nismo uspeli to da uradimo. Lično mislim da opština Medveđa neće stati, da će dalje nastaviti da se kreće onim putem kojim je išao naš pokojni predsednik. Ja mislim da je to stav svih prisutnih, da li mi bili odbornici pozicije ili opozicije” rekao je Ivanović.

Predsednika opštine Medveđa Dragiša Petrović je rekao da se svečana  sednica održava bez posebnih obeležja I bez  većeg broja zvanica,

“ Kada sam došao na ovu funkciju Rudnik Lece nije radio, nije radila ni fabrika peleta u koju je uloženo preko milion evra .  U rudniku smo, što zahvaljujući nama, što zahvaljujući sindikatu rudnika i ostalima pokrenuli proizvodnju. Isto smo trebali da uradimo  i sa fabrikom peleta,  u koju jepotrebno uložiti još malo novčanih sredstava ali zahvaljujući pomenutom spletu okolnosti nismo uspeli. Planirano je da se dosta toga uradi na planu infrastrukture ali i to smo bili sprečeni da uradimo”, rekao je Petrović.

Svečanoj sednici nisu prisustvovali odbornici opozicije.

Povodom Dana  opštine Medveđa i ove godine nagrađeni su najbolji učenici, najbolje ustanove i dodeljene su plakete najboljima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare