DAČIĆ, KRKOBABIĆ I GAŠIĆ NA SLAVI KOD PALME

LESKOVAC

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Leskovcu da će migrantska  kriza u narednim danima eksalirati i da Srbija

neće pristati da se taj problem rešava tako što će svi oni ostati u Srbiji.

„Migrantska kriza, u kojoj  se već nalazimo, će eskalirati u narednim danima, zato što se očekuje zatvaranje granice od strane Austrije. Mi nećemo sigurno pristati da se ovo reši na takav način da će migranti ostati u Srbiji“, rekao je Dačić.

„ Mi nismo napravili tu krizu i nju treba da rešavaju oni koji su je napravili . Želimo da imamo ljudski , humani odnos prema tim ljudima jer oni nisu krivi ali, sa druge strane, mi ne smemo da dozvolimo  da budemo žrtve onih koji izazivaju sukobe u svetu a ne vode računa o njihovim posledicama“ rekao je Dačić.

On je prisustvovao proslavi slave Jedinstvene Srbije u Leskovcu, na kojoj je govorio i o izborima.

„Ja sam bio protiv vanrednih parlamentarnih izbora ali, kada su oni već raspisani,  nama ne preostaje ništa durgo nego da na njima, zajedno sa partnerima iz Vlade Srbije, pobedimo, rekao je Dačić koji je “siguran“  da će vladajuće stranke osvojiti više od šezdeset posto glasova na predstojećim izborima.

Slava JS 1

On je  rekao i da je Koalicija  SPS-PUPS-JS preživela osam godina na političkoj sceni Srbije.

„ Ova koalicija preživela mnogo izazova i tešjkih odluka i siguran je da će pokazati dobre rezultate i na narednim izborima“, rekao je Dačić i dodao „može neko našu koaliciju da voli ili ne voli ali iza nas stoji pola miliona ljudi“.

Naše pozicije veoma jasna, mi se zalažemo za jaku Srbiju, koja će imati svoje mesto u medjunarodnoj zajednici, za ponosnu Srbiju , za jasnu politiku, da Srbija bude članice EU ali da razvija dobre odnose i sa drugima, Rusijom, Kinom i drugim prijateljima, poručio je Dačić .

U taj korpus spada i „traženje najboljeg mogućeg rešenja za našu situaciju, da sprečimo ekonomski sunovrat zemlje , da počnemo sa teškim reformama , koje sigurno neće biti ni kratke ni lake. Da poštujemo dostojanstvo naše zemlje i našeg naroda. I u skladu sa tim radimo i na rešavanju btinih problema , počev od Kosova i Metohije pa do prava srpskog naroda koji živi u Bosni i Hercegovini, Republici Srpksoj i drugim državama u regionu“, dodao je on.

JS slava Cvetanovic Antic

SPS je uvek bio tu od početka, imamo kontinuitet naše državotvorne politike, ovoj zemlji je potrebna sigurnost, da zna gde ide i da ljudi budu sigurnu šta ih čeka u narednom period, rekao je Dačić.

Zato ćemo  nastaviti da idemo dalje i posle tog datuma, kad god budu izbori, poručio je on na slavi Jediunstvene Srbije kojoj prisustvuje oko 800 zvanica,  uglavnom stranačkih aktivista.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da su  Ivica Dačić, Jovan Krkobabić  i  on  napravili proevropsku  Vladu.

„I zahvaljujući nama Srbija je na dobrom putu, naravno i našem koalicionom partneru. Da nije bilo nas, Srbija bi se vratila deset godina unazad“, rekao je Marković.

Poruka naša je jasna, da se nikada više u Srbiji ne ratuje, odnosno da Srbija ne ratuje, već da  živi, poručio je on.

Jedinstvena Srbija je protiv Haškog tribulana i smatra da ga treba sutra zatvoriti, rekao je  Marković

„Na žalost, istina je da je jedino Jedinstvena Srbija od svih vladajućih stranaka poslednjih godina u Parlamentu i u Vladi govorila da je  Haški tribunal napravljen za Srbe. Pokazalo se da je istina i predlažem da se sutra  zatvori“, rekao je Marković i dodao da je „deset Srba umrlo u njemu i za sve kažu da su umrli prirodnom smrću“.

„ A oni koji su izazivali ratove su na slobodi, oni su nevini. I dokle misle da Srbija i Srbi budu za sve  krivi“, pita Marković.

On je rekao i da je JS  protiv ulaska Srbije u NATO već da se zalaže za vojnu neutralnost  i učešće u mirovnim misijama i pomoć na taj način, gradjanima sveta gde su ratni problemi .

Srbija je tranzitna zemlja za migrante ali  strašno me nervira od pojedinih država Evrope kada kažu, ajde  Madjari da podignu ogradu i zid. Kažu to Hrvatima a sad će i nekima drugima.  U stvari,  nisu problem azilanata zidovi i ograde . Problem su neke velike sile koje su zavadile  narod  u pojedinim  državama i zbog ratova u Siriji , Iraku i Libiji sada je ispalo da je Srbija sigurna kuća i tranzitna zemlja za azilante“, rekao je Marković.

On kaže i da je „poznato „  ko zagovara ratove u svetu.

„Mi iz JS se nikada nismo plašili da kažemo da je to jedna najveća sila i da joj još dve države iz Evrope pomažu. I nadam se da se posle ovih izbora neće više dešavati kao do sada da stalno nešto od nas traže . Ovih godina je Evropa od Srbije tražila nešto a sada to traži iz meseca u mesec i ima nove zahteve. Srbija jednom treba da kaže „dosta je bilo“ sada ste vi na redu i ono što ste obećali,  da Srbija postane član EU“.

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić je rekao da će o  politici i političkim odlukama razgovarati , „kao što smo uvek razgovarali, Ivica Dačić, Dragan Marković i ja“.

JS Slava

„Godine koje su pred nama su godine dubinskih reformskih promena, ovo su prelomni trenuci kad Srbija mora da ostvari rezultat“, rekao je Krkobabić i dodao da u Srbiji „treba obezbediti  hranu, redovne penzije i plate“ .

„U tom smislu mi smo i dali podršku premijeru Aleksandru Vučiću. Bio je to jasna koncept koji je nudio izlaz iz ove situacije . Samo u retkim vremenskim periodima u istoriji Srbije se otvararaju nove perspektive a da li ćemo ih iskoristiri zavisi samo od vas, gradjana Srbije i nas, koji se  politikom bavimo.

Hajde da pokušamo da se bavimo politikom, da je ona više od matematike već nešto što Srbiji i njenim gradjanima donosi boljitak“, rekao je Krkobabić.

Js Bratislav Gasic

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić, koga je Mraković predstavio kao „moj brat“ se obratio kratko  čestitkom za stranačku slavu što je poželeo i predsednik opštine Novi Pazar.

Dačić i Krkobabić nisu želeli da posebno daju izjave za medije a novinarima je, pre no što je Dačić stigao, Dragan Marković rekao da „neće biti nikakvih izjava“ zato što je u pitanju stranačka slava.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
insajder
insajder
8 godine pre

U predizbornoj kampanji obecavaju sve, a posle rade sve suprotno. Srbija je napredovala samo dve-tri godine dok SPS nije bio na vlasti.
Uvek govore kako je prethodna vlast najgora, a oni u svim vlastima.
mesto im je zatvoru, verovatno posle narednih izbora, kada budu izbaceni iz vlasti.
U leskovcu SPS je ispod cenzusa