Đaci prvaci krenuli u školu

LESKOVAC

 

Na teritoriji grada Leskovca 1268 đaka je krenulo u prvi razred osnovne škole.

U školi Trajko Stamenković sačekao ih je gradonačelnik Goran Cvetanović i poželeo im sve najbolje u školovanju i podelio prigodne poklone.

Direktorka škole Sunčica Ilić pozdravljajući prvake i njihove roditelje poručila im je da u školi neće samo učiti, već i da će se igrati, družiti i steći najbolje prijatelje.

„Zbog toga će škola biti najbolji deo vašeg života. Naša škola će učiniti sve da budete što bolji đaci, a pre svega dobri i pošteni ljudi.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je prvacima poručio da će im škola postati druga kuća, jer će u njoj provoditi dosta vremena i naučiti mnogo novih stvari i upoznati nove prijatelje.

„Od danas vaš zadatak je da imate odlične ocene, ali da ne zaboravite na igru i druženje. Roditelji, učitelji i grad će se truditi da obezbede sve neophodne uslove kako bi tokom školovanja stekli što neophodnije znanje.“

Leskovac prvaci 2 Leskovac prvaci 1 Leskovac prvaci

U proteklom periodu značajna sredstva, podsetio je gradonačelnik, su izdvojena za obrazovanje i rekonstrukciju škola u želji da prvaci započnu školovanje u lepšim i boljim učionicama. „Rekonstruisana je škola Vuk Karadžić, kao i izdvojeno odelenje u Živkovu, Kosta Stamenković, srednja i osnovna škola u Grdelici, završavamo Ekonomsku školu i Gimnaziju, a pre nekoliko dana početa je i izgradnja fiskulturne sale u dvorištu OŠ Vožd Karađorđe. Nismo zaboravili ni školu Trajko Stamenković, gde je uloženo oko 200.000 dinara za opremanje produženog boravka. Za oko mesec i po dana kreće se sa postavljanjem nove ograde oko škole, a vrednost tih radova je 3,3 miliona dinara, a očekuje nas i zamena građevinske stolarije i ugradnja demin fasade u vrednosti 90.000 evra. Za to je projekat urađen i očekujemo da bude odobren.“

Osnovna škola Trajko Stamenković ove godine ima 88 prvaka, a od toga je 21 u isturenom odelenju u Gornjem Stopanju. Ukupno škola ima 880 učenika.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
probajte
probajte
7 godine pre

Urednica treba da razmisli da krene redom pa da cujemo zivu rec odgovornih lica svake institucije. I nacelnik uprava, inspekcija, direktora skola osnovnih i srednjih, direktora preduzeca budzetskih i vanbudzetskih. Intervjui daju posebnu draz portalima, jer nose licni pecat odgovornosti. Likovi se dokazu, ali iskazu u nevestim sposobnostima. Oni podrzavaju, ali i uzdrmavaju vlast, ako nisu dorasli zadatku, a vlast im dala prostor. Oni obeshrabruju ili su sigurnost gradjanima. Oni cine list, stranicu citanom u svakom slucaju. Prepricano novinarskim jezikom je znacajno. Ali, intervjui su potrebni. Kao i kolumne.

U ime zakona i Rodoljuba Šabića!
U ime zakona i Rodoljuba Šabića!
7 godine pre

Lično ime i prezime, kao i kućna adresa, spadaju u podatke koji su definisani ZAKONOM O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI. Zloupotreba prilikom obrade takvih podataka je utoliko veća ukoliko se radi o maloletnim licima.

S tim u vezi:

– Po kom osnovu i na čiji zahtev su osnovne škole u toku današnjeg dana takve podatke stavile na uvid gradonačelniku Leskovca, koji ih je iskoristio kako bi pismenim putem kontaktirao sa licima koja još uvek ne znaju da čitaju?

http://oi65.tinypic.com/vxghhz.jpg