Ruska košarkaška nada u Leskovcu

LESKOVAC

Mladi Moskovljanin Mihail Aljehin  po treći put je  boravio u Leskovcu gde je  trenirao košarku u klubu Aktavis akademija sa ostalim vršnjacima rođenim 2004godine, piše leskovački nedeljnik Nova Naša reč.

http://novanasarec.org.rs/index.php/2016/09/01/ruska-kosarkaska-nada-u-leskovcu/

Ovde je došao na preporuku trenera Petra Zlatanovića, koji ga je upoznao u kampu Saše Grujića u Kladovu u kome su trenirali mladi talentovani košrakaši iz Rusije.

Mihail je prihvatio ponudu da dođe u Leskovac i još dvadesetak dana trenira. I tako već treća godina za redom.

„Ne kajem se što sam došao. Lepo mi je ovde, deca su dobra, lepo se ponašaju prema meni i sviđa mi se da radim sa svim trenerima koji su me ovde trenirali. Nema neke razlike u naporu ovde ili u Rusiji, otprilike je isto. U tehničkom smislu, u pojašnjavanju onih osnovnih košarkaških elemenata više napredujem u radu ovde u Aktavis akademiji.“

Uporedo sa treninzima Mihail je pratio  i košarkaška zbivanja na Olimpijskim igrama u Riju.

Nije navija ni za koga, s obzirom da se ruska reprezentacija nije plasirala na igre.

Očekivao je da  Amerikanci osvoje zlato, a da se medaljama okite i Australija i Španija.

Mladi član ekipe CSKA iz Moskve je samo potvrda dobrog rada leskovačke škole košarke, a direktor Aktavis akademije Vladan Stojiljković kaže da, pored saradnje koju ovaj klub ima sa klubovima u inostranstvu kao što su Bugarska, Makedonija i Grčka, u planu je proširenje te saradnje i na Rusiju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare