Da li vam je 5.oktobar kriv i zato što vas žena vara a muž bije?

BEOGRAD-LESKOVAC

Danas je situacija loša jer je mnogo propušteno krivicom onih koje zovem manekenima 5. oktobra i koji su tada bili ko zna gde, a onda su spletom nesrećnih okolnosti postali deo vlasti 2004, 2005, 2006. godine, kaže nekadašnji potpredsednik DS I gradonačelnik NIša, sada predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Krivica je i moja i Zorana Đinđića, koji nas je predvodio, što nismo bili dosledni u sprovođenju revolucije, dodao je  Živković koji objašnjava da bi ta revolucija “ podrazumevala uvođenje lustracije i kažnjavanja “svih čije su ruke bile krvave, a obraz prljav”.

A onda je došao 6. oktobar.

Sve ostalo znamo ali, zapanjujuće je koliko je ljudima sada dobro pa sa toliko žuči I mržnje pričaju o 5. Oktobru I onima koji su ga vodili.

 

Koliko su zaboravili kako nam je bilo do tog 5. oktobra. U kakvoj državi smo živeli I kako smo preživljavali.

Da li smo preživeli nisam baš sigurna jer , sve to što nam se dešavalo devedesetih godina I dalje stiže na naplatu od svakog od nas.

Sve ovo  daje za pravo Zoranu Živkoviću kada kaže da su 5. oktobar upropastili manekeni koji su se 6. oktobra pojavili sa pričom da su oni, u stvari, sve vreme bili protiv vlasti ali su “morali” da budu  članovi SPS I JUL-a da bi bili razni šrafčići na pozicijama. To se desilo svuda u Srbiji, pa i u Leskovcu.

Lično se petog oktobra najpre sećam po gužvi na stepeništu Televizije Leskovac, policajca koji vadi ručnu bombu I lokalnih političara koji su krili repetitor televizije. Sećam se I uplašenih kolega I kolegenica, ne samo u Televiziji Leskovac,  od koji su mnogi, već 6. oktobra, postali veliki petooktobarski opozicionari.

Kao, uostalom I u  drugim institucijama.

gradjanski-protesti-leskovac-1999-siroka-carsija

 

(Fotografije Narodni parlament)

Dakle, 5. oktobar su prodali oni koji su ušli u celu priču svrstavajući se na stranu pobednika kad je sve bilo rešeno ali I poneki mnagup iz sopstvenih redova koji je rešio da se unovči. Ili je samo nastavio unovčavanje ali I kod nove vlasti.

Svejedno, bio je to veliki dan.

 

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Peci
Peci
7 godine pre

Džaba nam i 5. oktobar. Nažalost, verovao sam da od 6. oktobra počinje bolje vreme za Srbiju, ali sada znam da je sve bilo prevara. A moglo je bolje. Ovako, svakim danom sve gore. A ubeđuju nas da nam je bolje, samo se to teško vidi. Pametni odlaze iz Leskovca, trbuhom za kruhom, od Beograda pa na dalje. A vlast nam priča da nam je svakim danom sve bolje.

Dobrosav Nesic
Dobrosav Nesic
7 godine pre

To su fotografije Odbora za ljudska prava.Ja sam neke poklonio ali vecina je kod mene.Znaci nisu od Nar.Parl.

Bojan
Bojan
7 godine pre
Odgovori  Dobrosav Nesic

Evo jedan koji se je dobro unovčio,i još uvek se unovčava.