Da li poslanici koriste drogu?

LONDON

Predsednik Donjeg doma britanskog parlamenta Lindsi Hol obećao je da će optužbe da se u zdanju parlamenta koristi droga proslediti policiji, koja će to ispitati.

On je istakao da je izveštaj Sandej tajmsa u kome se navodi da su u više toaleta u zgradi parlamenta pronađeni tragovi kokaina “veoma zabrinjavajući”, preneo je BBC. 

Oni koji se rugaju zakonu suočiće se sa kaznama, rekao je Hol.

Afera je izbila kada se očekuje da će vlada u ponedeljak odlučiti da u naredne tri godine u borbu protiv narkomanije uloži 700 miliona funti.

U tekstu Sandej tajmsa se navodi da su u 11 od 12 toaleta u zgradi parlamenta testovima potvrđeni tragovi kokaina. Dodaje se da Komisija Donjeg doma, koja upravlja zgradom, razmatra mogućnost da dozvoli da psi dresirani za pronalazak droge prepoznaju korisnike.

Optužba da se u parlamentu koristi droga, koju je izneo Sandej tajms, je veoma uznemirujuća i proslediću je policiji kao prioritetan zadatak. Očekujem da vidim punu i efikasnu primenu zakona, rekao je Hol.

Maksimalna kazna za posedovanje droga A klase, u koju spada i kokain, u Britaniji je do sedam godina zatvora ili novčana kazna, a moguće su i obe. 

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare