Da li je Sotirovski zaboravila da prijavi grad na konkurs za solarne panele?

NIŠ

Grad Niš nije bio u stanju da spremi dokumentaciju i konkuriše na poziv Ministarstva energetike za sufinasrianje programa za ugradnju solarnih panela, a recimo lokalne samuprave Užica, Novog Sada, Ćuprije, Paraćina i još 33 druge u Republici Srbiji su mogle i svojim građanima obezebedile prekopotrebna sredstva, pita u današnjem saopštenju Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

¨Zašto je to tako gradonačelnice Dragana Sotirovski? Zašto grad Niš nije na ovom spisku? Odgovor je jasan.

Ovo još jedan od dokaza, katrastrofalnog rada gradonačelnice Sotirovske i njenog tima i odnosa prema građanima Niša. Neodgovornost, nemarnost ili neznanje, ne znamo kako drugačije da protumačimo činjenicu da nisu popunili formulare samo zato što nije u njihovu ličnu korist.

Osim što je rukovodstvo grada Niša uskratilo mogućnost svojim građanima da koriste benefite obnovljivih izvora energije, odgovorno se ponašaju prema zaštiti životne sredine i daju doprinos smanjenju zagađenja vazduha, po kome je Niš trenutno među vodećim gradovima u Srbiji, oni su ili zaboravili ili nisu ni znali da naš grad ima odličan potencijal za prizovodnju solarne energije.

Nema nijednog razloga da grad Niš koji ima ogroman broj sunčanih dana ne pošalje konkursnu dokumentaciju na ovaj poziv i na taj način pomogne svojim građanima da postave solarne panele na svojim kućama.
SSP Niš poziva gradske vlasti da počnu da rade u interesu građana i da se uključe u opštu borbu za zaštitu životne sredine pošto godinama zdušno podržavaju njeno uništavanje¨, navodi se u saopštenju GrO Niš Stranke slobode i pravde.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare