Cvetanović primio uspešne takmičare u individualnim sportovima

LESKOVAC

Stotinu uspešnih takmičara iz individualnih sportova, osvajača brojnih medalja na državnim i međunarodnim takmičenjim, primio je danas  gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  koji je rekao da individualni sportovi ne uživaju masovnu popularnost kao masovni sportovi i, ponekad, su nepravedno nedovoljno popularisani u široj javnosti.
„Zato smo želeli da na jednom mestu okupimo najuspešnije mlade sportiste iz 27 klubova i 15 individualnih sportova, kao što su plivanje, gimnastika, atletika, mačevanje, biciklizam, streljaštvo, stoni tenis, ali i veliki broj sportova borilačkih veština. Raduje me što stalno dobijamo lepe vesti o osvojenim medaljama sa brojnih republičkih i međunarodnih takmičenja. Teško je pobrojati priznanja koje ove mladi ljudi donose svake godine u naš grad, ali, imamo i tu čast što se neki od njih i deo reprezentacije naše zemlje”, rekoa je Cvetanović.


On je posebno istakao  Klub mačevalaca „Dubočica“ koji je pre tri godine ponovo počeo sa radom, a nedavno su osvojili prva dva mesta na državnom prvenstvu.
„Posebno smo ponosni i na sportiste sa invaliditetom, poput biciklističkog dvojca Milana Petrovića i Gorana Šmelcerovića, ali i članove stonoteniserskog kluba „San spin“ koji životne teškoće nisu obeshrabrile da teže ka ostvarenju svojih ciljeva i svojih snova. Ulaganje u sport je uvek isplativa disciplina, jer pored sportskih uspeha doprinose i stvaranju zdravijeg društva. Zato svake godine izdvajamo preko milion dinara za podršku razvoja pre svega školskog sporta, a finansijski pdoržavamo rad preko stotinu klubova u našem gradu. Sa tom praksom ćemo nastaviti i dalje, sa ciljem da se sve više finansijskih sredstava izdvaja za mlade ljude u individualnim sportovima. Nadam se da će ovakav vid okupljanja na Vidovdan postati tradicionalan,“ rekao je Cvetanović.
U ime sportista na prijemu je zahvalio Nebojša Ilić, predsednik stototeniskog kluba „San spin“.

Nina Stanisavljević šest godina trenira plivanje. Ima do sada osvojenih preko 250 medalja, a najvažnije krase zid sobe. Višestruki je državni prvak u svojoj kategoriji i to su joj najvažnije uspesi. Ne postoji disciplina koja joj je specijalnost, nego podjedanko voli sve discipline. Planira da se plivanjem bavi sve dok ne dospe na sam vrh, a to je zlatna Olimpijska medalja. Član je Plivačkog kluba „Dubočica“.

Veljko Joić trenira plivanje devet godina, osvojio je preko 70 medalja i verovatno će ubuduće da količinu medalja meriti kilogramima. Najznaćajniji dosadašnji uspeh mu je osvojeno prvo mesto na Prvenstvu centralne Srbije. Uglavnom pliva 50 metara prsno, ali i 50, 100 i 200 kraul. Plivanjem planira da se bavi sve dok može da uklopi sport i školu. Do sada je bio vukovac, ali na jesen očekuje više obaveza, jer kreće u srednju školu. Član je Plivačkog kluba „Leskovac“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare