Cvetanović obilazio renovirane prostorije četiri mesne zajednice

LESKOVAC

Gradonačelnik  Leskovac Goran Cvetanović obišao je završene prostorije mesnih zajednica u Donjem i Gornjem Trnjanu, kao i Gornjem i Donjem Sinkovcu.

„Nedavno su bili izbori za članove Saveta mesnih zajednica i, iako se ti izbori donekle smatraju malim i nevažnim, ja se sa tim ne bih složio. na tim izborima građani su birali ljude koji će ih predstavljati i koji će se boriti za njihove interese. Pored ljudi, koji su najvažniji, važno je i kako se mesne zajednice predstavljaju i zato smo krenuli sa sređivanjem njihovih prostorija,“ rekao je Cvetanović.

Za adaptaciju zgrade MZ u Donjem Trnjanu grad je izdvojio 400.000 dinara. „Radovi na adaptaciji su započeti pre 30 godina, ali zbog teških vremena nije se mnogo toga uradilo“ kaže predsednik saveta MZ Živojin Kostić i dodaje „da se uz pomoć meštana i lokalne samouprave u tome tek sada uspelo. Ostalo je još par sitnica da se uradi, ali sada imamo prostor od 120 kvadratnih metara gde mladi, ali i ne samo oni, mogu da se okupe, druže, igraju stoni tenis. Inače selo ima oko 90 domaćinstava sa nekih 300-350 stanovnika.“

U MZ Gornje Trnjane, gde živi 40 domaćinstva, gradi se nova zgrada i ovo je bitna investicija od 450.000 za žitelje ovog naselja, jer su do sada sve sastanke mesne zajednice održavali u privatnim kućama. Predsednik saveta MZ Ljubimir Sokolović kaže da je u pripremi da se uradi i arterijski kanal koji prolazi kroz selo i zahvalio lokalnoj samoupravi što je posvetila malo pažnje i ovom selu u koje dugi niz godina niko ništa nije uložio.

„Mi smo dobili uličnu rasvetu pre pet godina, uređen je put izvan sela u dužini oko 1200 metara, sređeni kanali koji prolaze kroz selo…“

U Gornjem Sinkovcu živi oko 450 stanovnika u nekih 100 domaćinstava. Tamo je adaptirana stara, oronula zgrada mesne zajednice i iz budžeta grada izdvojeno je za to 450.000. Član Saveta MZ Vladimir Denić zahvaljujući lokalnoj samoupravi na izdvojenim sredstvima, rekao je da je takođe rešen i problem sela koji datira još iz 1996. godine, a to je vodosnabdevanje.

„Mi smo konačno dobili vodu, ali urađeno je dosta toga, kao npr. kanal u dužini od 1800 metara. Kanal je trenutno urastao, ali taj problem ćemo brzo rešiti čim se voda povuče, jer je nemoguće ništa uraditi dok je voda u kanalu.“

U MZ Donje Sinkovce u renoviranje zgrade uložena je 501.000 dinara, a ovu zgradu dele Mesna zajednica i fudbalski klub „Omladinac“. U okviru ovog projekta urađen je i potporni zid kod mobilijara, jer je izgradnjom ovog dečijeg igrališta bio ugrožen prilazni put i portirnica kasarne „Vojvoda Petar Bojović“.

Goran Pejić, predsednik saveta MZ, kaže da je ostalo da se sada ostalo da se nasipa zemlja i to sve ukomponuje sa brdom.

„Radovi na potpornom zidu su koštali 120.000 dinara i taj zid je ukopan u zemlju onoliko koliko viri iznad zemlje, a ojačan je sa dosta armature. Inače, u poslednje četiri godine je dosta toga ovde urađeno, kao što su npr. trotoari sa biciklističkom stazom na lebanskom putu u dužini od 1650 metara, očistili smo kompletan hisarski kanal, uradili krak kanalizacione mreže koji je godinama bio sporan i koji se nalazi po sredini sela…“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare