Cvetanović najavio otvaranje tri nove fabrike

 

 

LESKOVAC

Prilikom dodele novčanih nagrada mladim i uspešnim ljudima, a povodom 11. oktobra, Dana grada, gradonačelnik Goran Cvetanović, najavio je i da će iduće godine Leskovac dobiti tri nove fabrike koje će zaposliti od 1.000 do 1.500 ljudi.

„U toku iduće godine, najmanje, još tri nove fabrike biće otvorene u Leskovcu koje će imati najmanje od 1.000 do 1.500 novootvorenih radnih mesta, što znači da perspektiva za naše sugradjane postaje svakim danom sve izvesnija“, rekao je Cvetanović dodavši da je glavni cilj lokalne samouprave stvaranje adekvatnog privrednog ambijenta sa novim radnim mestima i većim šansama za zapošljavanje.

„Danas počinje sa radom nova fabrika u Leskovcu, rumunska kompanija „Terasteel“, a do kraja godine i turska kompanija „Jeanci“ otvoriće novu fabriku, za šta smo uz pomoć Vlade Republike Srbije renovirali nekadašnju potpuno propalu, ruiniranu „Sintetiku“, gde je izdvojeno 185 miliona dinara. U njoj će raditi od 300 do 400 ljudi“, kaže Cvetanović.

On je dodao i da Leskovac ima izuzetno vredne domaće privrednike, kojima će grad pokušati da omogući poslovanje i uslove za dalji razvoj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare