Novčane nagrade za 255 mladih

LESKOVAC

Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu, a povodom 11. oktobra, Dana grada, podeljene su novčane nagrade učenicima, studentima, sportistima i muzičarima, obezbedjene preko Fonda za mlade talente koji funkcioniše u okviru Kancelarije za mlade. Ukupno 255 mladih, primilo je nagradu, za šta je, iz gradskog budžeta, izdvojeno 6,5 miliona dinara.

Tokom današnje svečanosti, podeljena su priznanja mladim ljudima od 10 do 30 godina za osvojene nagrade na Republičkim i Medjunarodnim takmičenjima ili studentima koji su tokom jedne školske godine položili sve ispite i ostvarili prosek iznad devet.

Čestitajući Dan grada, svečanost dodele nagrada otvorila je Martina Mitrović, jedna od dobitnica nagrada za mlade talente grada Leskovca i tom prilikom istakla da su jedini kriterijumi kod dodele nagrada bili znanje, rad i talenat.

„Tvorac ove ideje i ponovnog oživljavanja Fonda za mlade talente koji funkcioniše u okviru Kancelarije za mlade, jeste gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović. U proteklih pet godina, otkako je Fond za mlade talente obnovljen, iz gradske kase, za nagrade mladim ljudima izdvojeno je ukupno 50 miliona dinara“, rekla je Mitrovićeva.

Inače, ona je osvojila i prvo mesto na Republičkom takmičenju iz oblasti ekonomije.

Podsećajući na dugogodišnu praksu dodele nagrada za svaki Dan grada, baš kao i za Dan Svetog Save, gradonačelnik Goran Cvetanović naglasio je da su upravo mladi ljudi svetlost i budućnost ovog grada i poručio im da će grad Leskovac uvek biti uz njih, da im pruži pomoć i podršku.

„Bendžamin Frenklin jednom je rekao da investicije u znanje plaćaju najbolje kamate. Zato se mi i trudimo da stvorimo ambijent u kome će znanje uvek biti nagradjivano, a i vaš trud će se uvek isplatiti. Ove godine, za podršku mladim talentima, iz budžeta grada izdvojili smo 15 miliona dinara i ako je uporedite sa 2012. godinom kada je izdvojeno nula dinara, videćete veliki pomak u pozitivnom pravcu. Izdvojili smo i dodatnih 3,5 miliona dinara za rad Kancelarije za mlade“, objasnio je Cvetanović.

Jelena Todorović, student završne godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu sa prosekom 10, iskoristila je priliku kako bi se zahvalila gradskoj upravi, koja je poslednjih nekoliko godina izdvojila ogromna sredstva za pomoć mladim i talentovanim sugradjanima.

„Kolege sa mog fakulteta koji su iz drugih gradova, podelili su sa mnom informaciju da drugi gradovi ne razmišljaju toliko o svojim mladima, tako da sam s te strane jako ponosna na svoj grad“, istakla je Todorović.

Njen kolega, takodje student Univerziteta u Nišu, Vladan Dimitrijević dodao je da nagrade koje se dodeljuju učenicima i studentima prestavljaju lepu tradiciju koju treba negovati i održavati.

„Ovo je jedan vetar u ledja, velika motivacija i podsticaj učenicima i studentima da bolje rade, da napreduju, ali i dokaz da se svaki rad i trud isplati, vrednuje i ceni. Verujem da se grad ponosi ovakvim učenicima i studentima, budućim akademcima koji će, nadam se, od Leskovca u budućnosti napraviti bolje mesto za život. Nije u pitanju suma odnosno količina novca koju mi danas dobijamo, već je u pitanju sam gest Opštine koji pokazuje da mi nismo zaboravljeni, da grad misli na nas, a mi ćemo se, verujem, odužiti gradu, tako što ćemo ostati u njemu, ovde podizati svoje porodice i graditi uspešnu karijeru“, zaključio je, tokom današnje svečanosti, nekadašnji leskovački gimnazijalac, Vladan Dimitrijević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare