Cvetanović : Na udaru korone i radnici u velikim kolektivima

LESKOVAC

Na udaru su i radnici u velikim kolektivima što smo mogli videti iz primera Jure i Aptiva, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

” Novonastala situacija je da su obolela i dva radnika u Gruneru u Vlasotincu zbog čega su pod zdravstvenim nadzorom 52 lica. Na teritoriji Jablaničkog okruga ukupno je pod zdravstvenim nadzorom 1229 lica, a u Leskovcu 1060. U samoizolaciji, zbog povratka iz inostranstva, taj broj za okrug iznosi 1025 lica, a za Leskovac 842“, dodao je Cvetanović.

On je rekao da iznošenje pomenutih cifara nema za cilj da unese paniku, već da se javnost i stanovnici upoznaju sa činjeničnim stanjem, ali i da bi se ukazalo na važnost poštovanja mera koje propisuje Vlada Republike Srbije.

„Leka protiv ove bolesti nema, postoji samo prevencija, a prevencija se ogleda u tome da što veći broj naših sugrađana ostane kod kuće. Dragi sugrađani, ostanite zbog sebe, zbog svojih najbližih, zbog svih onih koji moraju da rade, a ne mogu da ostanu kod kuće. Zbog radnika u prodavnicama, apotekama, fabrikama, bankama, vidite da su najveći redovi upravo ispred banaka, radnika koji održavaju higijenu, zdravstvenog osoblja, medija koji se trude da vas izveštavaju, zbog mladih volontera koji se trude i maksimalno daju sebe kako bi olakšali ovu sutuaciju. Do ovog trenutka odgovorili su na 5769 poziva i više od 2000 puta izašli na teren i u ime grada i u svoje ime im se zahvaljujem na tome,“ rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
laban
laban
4 godine pre

I osmospratnica je jedan veliki kolektiv!