Cvetanović: Leskovačka Mlekara nekada bila mala, a sad poznata svima

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je danas, prilikom obilaska Leskovačke mlekare da je ona bila “mala” i da je snabdevala “isključivo našu lokalnu zajednicu i okolinu” a da je , psole privatizacije ” postala poznata u čitavoj Srbiji i njeni proizvodi se mogu naći i u severnom delu naše zemlje, ali i u inostranstvu.

Leskovačka mlekara je osnovana 1969. godine, 2005. godine privatizovana, a 2011. godine je postala sastavni deo mađarske kompanije Sole Mizo i sastavni deo Bonafarm grupe.

Trenutno upošljava 121 radnika.
„Od male mlekare koja je snabdevala isključivo našu lokalnu zajednicu i okolinu, Mlekara „Leskovac“ je postala poznata u čitavoj Srbiji i njeni proizvodi se mogu naći i u severnom delu naše zemlje, ali i u inostranstvu“ rekao je Cvetanović i dodao „da je povećanje proizvodnje rezultiralo i povećanjem broja zaposlenih”.

On je rekao da je 2011.  godine  bilo 65 zaposlenih , a sada ih je skoro duplo više.

“Nedavno je mlekara kupila novi procesing za trajno mleko čime se planira dupliranje postojećih kapaciteta”.

“Postojanje privrednih subjekata koji unapređuju svoje poslovanje čini osnov stabilne privrede i od velikog je značaja za jednu lokalnu samoupravu. Zato grad Leskovac uz podršku Vlade Republike Srbije nastoji da im pruži neophodnu pomoć i podršku,“ rekao je Cvetanović koji nije precizirao o kakvoj se konkretnoj pomoći radi.

Generalni direktor mlekare Atila Horvat kaže da je u planu širenje firme i izlazak na tržište Crne Gore i Makedonije, ali i dobijanje tzv. EU broja, kako bi proizvodi mogli da se plasiraju i na teritoriju zemalja Evropske unije, prvenstveno Grčke.
„Trenutno proizvodimo 60.000 litara mleka, a vrlo brzo želimo da ta proizvodnja iznosi 100-110.000 litara. Zbog toga je i investirano preko 100 miliona dinara u novu opremu. Imamo u ponudi preko 40 različitih proizvoda, a ovom prilikom najavljujem i da ćemo u skorije vreme omogućiti našim kupcima i da degustiraju naše proizvode u raznim maloprodajnim objektima,“ rekao je Horvat.
Trenutno mlekara sarađuje sa preko 600 kooperanata iz Leskovca i okoline.

U narednih par godina je u planu i proširenje van postojećeg kruga, tako da mlekara otkupljuje okolno zemljište.

Cvetanović je obećao u ime lokalne samouprave pomoć oko dobijanja potrebnih dozvola za izgradnju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare