Cvetanović: Ja neću biti grobar Roštiljijade

 

LESKOVAC

Predlog odbornika Bratislava Prokopovića o izmeštanju manifestacije Roštiljijada, tokom današnje sednice Skupštine grada, nije razmatran.

Prokopović je izjavio da je neophodno da se Roštiljijada izmesti sa iz strogog gradskog jezgra i da se pronadje alternativno mesto za održavanja manifestacije.

„Sada imamo vašar koji smeta samom duhu Roštiljijade. Treba da se pronadje alternativno mesto  kao što je gradonačelnik obećao, ali to nije učinjeno. To može biti hipodrom ili ulica Bulevar Nikole Pašića. Život ljudi u centru je ugrožen i ovaj problem mora da se reši“, objašnjava Prokopović.

Povodom predloga o izmeštanju Roštiljijade, odazvao se gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je naglasio da neće biti „grobar Roštiljijade“.

„Roštiljijada predstavlja najvažnije obeležje našeg grada, ona je brend Leskovca. Tačno je da postoje i nuspojave kao što su oskudno odevene plesačice. Ali to je bilo sa Kamiondžijama. Nisam imao zakonsko pravo da ih sprečim da se pojave, ali uspeli smo i u tome. Higijena je problematična, ali gradska služba je dala sve od sebe da se to reši. Apelujem i na sugradjane da vode više računa o okolini“.

Gradonačelnik je dodao i da je odbornik Nenad Zdravković predložio da se Roštiljijada preseli u Bobište.

Odgovarajući na gradonačelnikov stav da on neće biti „grobar Roštiljijade“, Prokopović je rekao da Cvetanović neće biti grobar, već „heroj“ koji je sprečio da se manifestacija odvija u strogom centru grada.

„Neprimereno je da se Roštiljijada odvija u centru. Nemojte mi reći da ste jeli na štandovima, upravo zbog higijene. Niste, a nisam ni ja, već smo išli po kafanama“, naglasio je Prokopović.

Odbornik Nenad Zdravković, replicirao je na izjavu gradonačelnika Cvetanovića i istakao da je Roštiljijada ušla u proces samouništenja.

„Roštiljijada predstavlja promovisanja brenda Leskovca, a to je roštilj, a ne vašar i kineska roba“.

 

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare