SDS: Korumpirana Skupština

 

LESKOVAC

Predsednik odborničke grupe SDS, Nebojša Cakić, tokom današnje sednice Skupštine grada Leskovca, izneo je primedbe na predlog formiranja radne grupe za izradu lokalnog antikorupcijskog plana.

„Kada ste dolazili na vlast, osnovna stvar bila je borba protiv korupcije, ali i sve one koje ste uhapsili ste i oslobodili, kao što je Karić koji je dao pare za izbore. Da li je to vaša borba protiv korupcije? Ovde u Skupštini imate 18 lica protiv kojih je podneta krivična prijava,“ rekao je on.

Naglasio je i da vladajuća stranka nije imala nameru da formira radno telo za izradu LAP-a.

Rok za izradu bio je 30. jun tekuće godine, a prethodna sednica Skupštine bila je 14. juna.

Cakić je dodao i da je skupštinska govornica jedino mesto gde opozicija može da iznese svoje stavove, ali da se vlast trudi iz „petnih žila da im to onemogući“.

 

Na današnjoj sednici Skupštine grada bilo je reči i o projektima iz oblasti socijalne zaštite odnosno o udruženju „Krug“ koje je nedavno povuklo svoj projekat o pružanju pomoći starim, bolesnim i iznemoglim osobama u ruralnim područjima.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović saopštio je da u trenutku raspisivanja konkursa, udruženje „Krug“ nije bilo registrovano, ali da je kasnije ispunio sve uslove konkursa.

Predsednik odborničke grupe SDS, Nebojša Cakić, povodom gradonačelnikove izjave, odgovorio je da predsednik Komisije nije smeo da odobri projekat neregistrovanom udruženju „Krug“ i da na taj način raspolaže novcem gradjana.

Cvetanović je, tokom sednice, govorio i o formiranju radnog tela za izradu lokalnog antikorupcijskog plana i rekao da je Gradsko veće postupilo tačno po redosledu koraka koji je propisala Agencija za borbu protiv korupcije i dodao da radno telo treba da čine i pravosudni organi odnosno advokati, kao i novinari lokalnih medija.

Bilo je reči i o krivičnim prijavama protiv 18 lica od strane Državne revizorske institucije koje je spomenuo Nebojša Cakić.

Gradonačelnik Goran Cvetanović odgovorio je Cakiću da pravobranilaštvo još uvek nije dobilo nikakve papire i da se ta tačka ne može uvrstiti u dnevni red Skupštine.

O ovome je govorio i Saša Stojanović iz DS koji je ukazao da vlast ima obavezu da gradjanima saopšti protiv koga su podnete krivične prijave ali i kako je grad odgovorio na, kako je rekao, ozbiljne primedbe u trošenju novca uz gradskog budžeta.

Cvetanović je odgovorio da krivične prijave može svako da podnese , da se dešava da na kraju one ne budu procesuirane i da bi iznošenjem imena onih protiv kojih je državni revizor podneo krivične prijave bilo “kršenje njihovih ljudskih i ostalih prava”.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare