Cvetanović: Danas Leskovac nije isti kao pre četiri godine

 

LESKOVAC

Šestog novembra 2012. koalicija okupljna oko SNS-a, SPS, Nova Srbija, SDPS, Pokret socijalista, Pokret snaga Srbije, Jedinsvena Srbija, DSS i URS  preuzeli su odgovornost za vršenje vlasti u Leskovcu. Nakon četiri godine gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, na svečanom skupu u skupštinskoj sali večeras , govorio je o tome šta je lokalna vlast uradila u periodu od 6. novembra 2012. do 6. novembra 2016. godine.

“Ponosan sam što smo nakon izbora održanih aprila ove godine nastavili da radimo svi zajedno za naš Leskovac. Danas, posle četiri godine, možemo da se pohvalimo da smo postigli određeni rezultat. Želim da se zahvalim svim koalicionim partnerima na podršci, na saradni, jer bez njih taj rezultat bio bi manji nego što danas jeste” , rekao je gradonačalnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je naglasio da danas Leskovac nije isti kao pre četiri godine.

godisnjica-koalicije-3

“Nakon preuzimanja odgovornosti i suočavanja sa relanim stanjem u budžetu, nasleđenim problemima, usledio je dug period vraćanja dugovanja u iznosu od 2 milijarde dinara i uspostavljanje reda. Zahvaljujući izbalansiranoj politici, reformama, marljivom radu, danas je situacija u gradskom budžetu drugačija. Mnogo smo radili na ekonomskoj stabilnosti jer je to uslov za nove investicije. Poslednje dve godine učenjeno je mnogo na infrastruktunom uređenju grada i na preduzimanju mera u cilju privačenja investitora u našem gradu. Sada proveravamo koliko smo u stanju da pomerimo granice našeg rada i truda, a sve sa ciljem da obezbedimo bolje uslove za život naših sugrađana. Naša vizija bila je i biće kvalitetniji život svih naših sugrađana, a jedan od prioriteta je dovođenja novih investicija i realizacija projekata koji će omogućiti zapošljavanje napih sugrađana” , rekao je Cvetanović.

Otvaranje novi radnih mesta jedan je od preduslova za opstanak naše omladine i opstanak u našem gradu, kao i povećanje nataliteta i povratak poverenja da se na ovim ovim prostorima može raditi i pristojno živeti od svog rada. Od 2012. godine broj nezaposlenih smanjen je za 5.000 ljudi. Leskovac se danas prepoznaje kao grad u kome vredi investirati. Iskustvo dosadašnjih investitora to sigurno potvrđuje, rekao je Cvetanović i istakao da će kompanija Jura zaposliti od 700 do 1.000 radnika do 15. marta naredne godine. Kompanija Džinsi proširiće svoje kapacitete i zaposliti nove radnike u pogonima nekadašnje fabrike Sintetika, za šta je Vlada Srbije izdvojila 120 miliona dinara.  U Grdelici je otvoren novi pogon za proizvodnju trikotaže holandske kompanije VMB Kliting. Od 2013. do 2016. godine za spovođenje mera iz lokalnog akcionog plana zapošljavanja uloženo je 103 miliona dinara, i zahvaljujući tome otvoreno je 189 novih firmi, od kojih sada radi 150.

godisnjica-koalicije-1

U ovoj godine Leskovac je dobio dva prestižna priznanja,  „Kapetan Miša Anastasijević“ i „Zlatnu povleju“ na Dunavskom biznis forumu.

“Nastojimo da Leskovac učinimo mestom u kome će mladi imati mogućnost da se obrazuju, rade, privređuju i zasnivaju svoju porodicu, rekao je između ostalog Cvetanović.

U nastavku izlaganja, koje je upotpunjeno i petnaestominutnim filmom, gradonačelnik Cvetanović pobrojao je projekte koji su realizovani u proteklom četvorogodišnjem periodu u oblasti infrastrukture, uređenja grada, kulture, sporta i u drugim oblastima života.

godisnjica-koalicije godisnjica-koalicije-4

Cvetanović je naglasio da tim koji predvodi ima izuzetnu podršku Vlade Srbije i svih ministarstava, pa je zbog toga i premijer Aleksandar Vučić proglašen počasnim građaninom Leskovca.

“Mi smo tu zato što smo dobili poverenje građana, koalicija je stabilna i to nam daje energiju, ali i obavezu, da kažemo šta ćemo i u narednom mandatu raditi. To je velika obaveza, sli sam siguran da zajedniči to možemo da uradimo, rekao je Cvetanović, i pobrojao planove i celjeve vladajuće koalicije u narednom četvorogodišnjem periodu. U narednom periodu radiće još intenzivije, kako bi se u Leskovcu živelo bolje i kvalitenije, naglasio je gradonačelnik Goran Cvetanović, na svečanosti koja je priređena povodom četvorogodišnjice lokalčne vlasti u Leskovcu.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
The Golden Age of Leskovac (part two)
The Golden Age of Leskovac (part two)
5 godine pre

Pitam se, da li on stvarno veruje u sve ovo što govori?

Mnogo voli da pušta filmove.
Mnogo voli da pušta filmove.
5 godine pre

Da mu nije onaj Slavuj neki rod možda?