Bojnik pomaže srednjoškolcima da kupe mesečne karte

BOJNIK

Opština Bojnik  je uputila javni poziv srednjoškolcima da konkurišu za  novčanu pomoć za kupovinu mesečnih karti

Pravo na novčanu pomoć radi kupovine mesečnih karti imaju učenici srednjih škola koji imaju pozitivan uspeh na kraju školske godine i prebivalište na teritoriji opštine Bojnik i koji pohađaju srednju školu na teritoriji ove opštine ili teritoriji susednih gradova i opština na udaljenosti od najviše 25 kilometara od mesta prebivališta učenika.

Rok za podnošenje zahteva je do 7 novembra

Zahtevi sa potrebnom dokumentacijom podnose se na pisarnici opštine Bojnik ili putem pošte.

Pravo na novčanu pomoć radi kupovine mesečnih karti imaju učenici srednjih škola koji imaju pozitivan uspeh na kraju školske godine i prebivalište na teritoriji opštine Bojnik i koji pohađaju srednju školu na teritoriji opštine Bojnik ili teritoriji susednih gradova i opština na udaljenosti od najviše 25 kilometara od mesta prebivališta učenika.

Pravo na novčanu pomoć imaju i učenici koji ispunjavaju neki od sledećih alternativnih ktriterijuma: učenik bez oba roditelja, učenik bez jednog roditelja, učenik koji živi u porodici samohranog roditelja, učenik iz porodice u kojoj su obadva roditelja nezaposlena, učenik koji živi u porodici  koja je korisnik novčane socijalne pomoći.

Novčana pomoć za kupovinu mesečnih karti odobrava se u iznosu od 50 posto troškova međugradskog prvoza za odlazak u školu i povratak iz škole i 50 posto od troškova prevoza između naseljenih mesta na teritoriji opštine Bojnik (međumesni prevoz) za odlazak u školu i povratak iz škole.

Visina novčane pomoći određuje se prema visini cene mesečne karte najpovoljnijeg prevoznika na datoj relaciji, i ona se isplaćuje tokom školske godine, u toku tekućeg meseca za prethodni mesec.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare