Članovi Gradskog veća odlučili: Više para za najuspešnije sportske klubove

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na 11. sednici najpre su doneli odluku o razrešenju i imenovanju predsednika i člana komisije Skupštine grada Leskovca za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Leskovac. Na mesto predsednika Žikice Stojanovića, kome je prestao radni odnos u organu lokalne samouprave i člana Vladimira Brankovića, kome je osnov za rad u komisiji prestao postavljenjem za zamenika sekretara Skupštine grada Leskovca, ubuduće će biti Jasminka Milenković i Dragoljub Đorđević. S obzirom da ova komisija nije sprovela izbor za imenovanje direktora u JKP „Toplana“ taj konkurs je ponovljen, a odlučeno je i da se sprovedu javni konkursi za imenovanje direktora u JKP „Vodovod“ i JKP „Komunalac“.

Većnici su se saglasili i da se odobre dodatna sredstva iz budžeta grada za finasiranje više sportskih klubova i to Rukometni klub „Dubočica 54“ za 5,5 miliona dinara, tako da će ovaj klub u 2020. godini dobiti 18,5 umesto predviđenih 13 miloiona dinara. Gradski fudbalski klub „Dubočica“ 12 miliona više (21,1 umesto 9,1 miliona), Odbojkaški klub „Dubočica“ milion više (umesto 3,88 dobiće 4,88) i Klub malog fudbala „Leskovac“ 400.000 dinara više (1,4 umesto jedan milion). Opravdanje za odobravanje ovih sredstava su veći troškovi koje ovi klubovi imaju u takmičenjima, jer su svi uspeli da se na kraju takmičarkse 2019./2020. plasiraju u viši rang takmičenja, što je i dovelo do većih troškova za putovanja, organizacije utakmica, veći platni fond igrača, veći broj igrača sa strane, kao i plaćanje pripadajućih poreza.

Na kraju sednice doneta je i odluka kojom, s obzirom da je preminuo, razrešen dužnosti Miroslav Milić, likvidacioni upravnik Centra za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“. Novi likvidacioni upravnik biće Robert Mitrović, diplomirani ekonomista iz Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare