Članovi Ekološkog ustanka smeće sa Markovog kaleta doneli ispred Gradske uprave Vranje

VRANJE

Članovi Ekološkog ustanka Vranje zajedno sa građanima i aktivistima koalicione liste ,,Hrabro za Vranje” danas su ispred Gradske uprave u Vranju, kao što su prethodno najavili, doneli smeće sa Markovog Kala jer se ,,vlast oglušila o njihov zahtev da se problem sa smećem i divljim deponijama u Vranju i okolini reši”.

,,Smeće potiče sa tvrđave Markovo Kale iz 6. veka. Na slikama je smeće duž puta do tvrđave, a sve to smeće završi u Vranjsku reku i to u delu korita koje je Nacionalna geografija stavila na sedmo mesto najlepših kanjona u Srbiji. Od ove nadam se i buduće vlasti bez Srpske napredne stranke zahtevaćemo da sve prijavljene deponije uđu u Godišnji program uređenja javnih površina oko tvrđave, Sobinskog potoka i Sobinske reke. Razlog je zdravlje ljudi i ono što ćemo ostaviti budućim generacijama. Ove deponije su prioritet jer voda ispira otrove koji odlaze u naše reke, podzemno i u bunare”, rekao je predsednik udruženja Ekološki ustanak Dragan Antić.

Ekološki ustanak je podneo prijave Odeljenju za inspekcijske poslove grada Vranja koje je sačinilo službenu belešku i prosledilo je Gradskom veću koje kako su naveli nije reagovalo na pisani zahtev koji su uputili pre mesec dana.

Podsetili su da prema odluci Grada iz 2022. godine čišćenje javnih površina se radi samo po Godišnjem programu, a ako nije u programu onda po odobrenju Gradskog veća.

,,Zamislite da više od mesec dana čekamo specijalno odobrenje gradonačelnika gospodina Slobodana Milenkovića da se očisti deponija na prilazu tvrđavi”, rekao je Antić okupljenim građanima.

Peofesor psihologije Aleksandar Dodić koji je učestvovao u performansu je iz vreće sa smećem ostavio i jednu malu metlu, kao simboličnu poruku vlasti.

Ekološki ustanak pozvao je građane da im se priključe u akciji ,,Očistimo grad” i da prijave divlje deponije uz fotografije Odeljenju za inspekcijske poslove, imejlom ili Ekološkom ustanku Vranje na imejl vranje@ekoloskiustanak.org.rs (kraj) DC/MN

received_938708660962288.jpeg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare