Čitaoci pitaju: Rešen problem sa vodom koja curi ispred zgrade u ulici Ilije Strele

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Čitateljka Regionalne informativne agencije JUGpress javlja da su ispred zgrade u ulici Ilije Strele bile juče “teške mašine” i da je problem sa vodom koja curi već nedeljama, zbog kvara na vodovodnoj mreži, o čemu smo pisali i pitali nadležne, rešen.

“Javljam da su od ranog jutra teške mašine na terenu, da će predmetni problem u ul ilije Strele biti rešen… Na koji način, ko se s kim dogovorio – ne znam… Ali na dobrobit sviju! , piše naša čitateljka.

Čitateljka Regionalne informativne agencije JUGpress javila je pre nekoliko dana da je u ulici Ilije Strele, na trotoaru ispred zgrade br. 6, pukla vodovodna cev, da se voda već više nedelja neprekidno izliva na ulicu.

Prenela je i da stanari zgrade kažu da se, kada je temperatura ispod 0 stepeni, formira ledena ploča i da je već nekolikom osoba tu padalo i povredjivalo se. 

Čitateljka piše i da je kvar prijavljen leskovačkom Vodovodu još kad se desio, dakle pre nekoliko nedelja . Zašto nije otklonjen i kad će to biti rešeno, pitali smo u Javnom preduzežu Vodovod.

Evo odgovora u integralnoj verziji :

“Na predmetnoj lokaciji u ul. Ilije Strele, registrovan je kvar na vodovodnom priključku za stambenu zjednicu br.6. Kako se kvar nalazi iza regulacione linije, u skladu sa Odlukom o vodovodu i kanalizaciji grada Leskovca, održavanje i popravka na delu priključka od regulacione linije do ventila iza vodomera obavlja komunalno preduzeće ali o trošku korisnika ili vlasnika priključka.

Vodovod je, u skladu sa procedurom, dostavio stambenoj zajednici predračun radova za sanaciju havarije, koji je stambena zajednica odbija da uplati.

Dostavljen je veći broj dopisa i organizovan sastanak sa predstavnicima stambene zajednice, uključujući i imenovanog uprvanika, pri čemu su detaljno objašnjeni članovi Odluke, koje je komunalno preduzeće u obavezi da izvršava, a koje stanari zgrade. Ponuđene su finansijske povoljnosti kao što je isplata u veći broj rata i smanjenje troškova u zavisnosti od vrste radova koje isključivo Vodovod mora da obavlja i zemljanih radova koje mogu da obave sami u svojoj režiji”, navodi se u odgovoru Vodovoda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare