Čitaoci pitaju: Ispred zgrade curi voda, u Vodovodu kažu da otklanjanje kvara mora da plate sami stanari

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Stanari zgarde u ulici Ilije Strele, ispred koje je prsla vodovodna cev, moraće sami da plate popravku .

I ne samo to, moraće da plate i račune za vodu koja curi već duže vreme, suština je odgovora na pitanje naše čitateljke.

Sve ovo zbog odluke grada Leskovca da tako mora da se postupaju, tvrde u Vodovodu.

Čitateljka Regionalne informativne agencije JUGpress javila je da je u ulici Ilije Strele, na trotoaru ispred zgrade br. 6, pukla vodovodna cev, da se voda već više nedelja neprekidno izliva na ulicu.

Prenela je i da stanari zgrade kažu da se, kada je temperatura ispod 0 stepeni, formira ledena ploča i da je već nekolikom osoba tu padalo i povredjivalo se. 

Čitateljka piše i da je kvar prijavljen leskovačkom Vodovodu još kad se desio, dakle pre nekoliko nedelja . Zašto nije otklonjen i kad će to biti rešeno, pitali smo u Javnom preduzežu Vodovod.

Evo odgovora u integralnoj verziji :

“Na predmetnoj lokaciji u ul. Ilije Strele, registrovan je kvar na vodovodnom priključku za stambenu zjednicu br.6. Kako se kvar nalazi iza regulacione linije, u skladu sa Odlukom o vodovodu i kanalizaciji grada Leskovca, održavanje i popravka na delu priključka od regulacione linije do ventila iza vodomera obavlja komunalno preduzeće ali o trošku korisnika ili vlasnika priključka.

Vodovod je, u skladu sa procedurom, dostavio stambenoj zajednici predračun radova za sanaciju havarije, koji je stambena zajednica odbija da uplati.

Dostavljen je veći broj dopisa i organizovan sastanak sa predstavnicima stambene zajednice, uključujući i imenovanog uprvanika, pri čemu su detaljno objašnjeni članovi Odluke, koje je komunalno preduzeće u obavezi da izvršava, a koje stanari zgrade. Ponuđene su finansijske povoljnosti kao što je isplata u veći broj rata i smanjenje troškova u zavisnosti od vrste radova koje isključivo Vodovod mora da obavlja i zemljanih radova koje mogu da obave sami u svojoj režiji”, navodi se u odgovoru Vodovoda.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
stojanca
stojanca
2 godine pre

Dok u Članu 36. piše:
“5. Одржава водоводни прикључак од споја на
уличну водоводну цев до регулационе линије,
ограде и границе парцеле потрошача – корисника о свом трошку”

Hvala lepo, doviđenja, prijatno.

stojanca
stojanca
2 godine pre

To što priča direktor Vodovoda nema veze s’ vezom. Prvo neka se upozna sa odlukama preduzeća koje vodi. U toj odluci u Članu 6. piše:
“Водомер се уграђује у водомерни шахт, по правилу непосредно иза регулационе линије објекта, ограде и границе плаца, а највише на растојању до 2 м од регулационе линије. Изузетно, водомерни шахт може да се угради на јавној површини (испред регулационе линије) ако је објекат постављен на регулационој линији.”

Objekat (stambena zgrada) je izgrađena na parceli kat.br. 5891 KO Leskovac i to uz samu regulacionu liniju placa. Šaht je postavljen ispred regulacione linije objekta, ograde i placa, i nalazi se na javnoj površini kat.br. 5888/1 KO Leskovac.

Samo oni neka nastave da prave gubitke i da traže izgovore za svoj nerad. Život teče.

Hvala lepo, doviđenja, prijatno.