Čitaoci pišu: U gradonačelnika Leskovca najubava fontana

LESKOVAC

Da li je gradonačelnik Leskovca lokal patriota? Nesumnjivo, DA! Dokazao je to delima, a bogami i rečima, piše čitalac Regionalne informativne agencije JUGpress koji se potpisuje sa “Komšija”.

“Da li se sećate putovanja po Beču i širom Evropske unije, mogao je kao Oksfordsko/Kembrički djak ladno da ostane i da kao lekar specijalista, nečega, i traženi stručnjak iz medicine, nečega, zasniva radni odnos, a on se vratio. A silne medicinske sestre bez znanja jezika ostadoše po Nemačku. Da li se sećate kada je odleteo na karneval u daleki Rio u Brazil. Još se pitate da li je mogao da ostane i uživa u lepotama Kopakabane i karnevala, a on se vratio, pa još i karnevalsku atmosferu doneo na Leskovačku roštiljijadu. Pa vi Leskovčani i dalje sumnjajte da li je patriJota. A pamtite li kad ode na poduže gostovanje u bratsku nam Kinu i mesto da tamo ostane i kao lekar specijalista, ko zan čega, spreči izbijanje korone u Kini, on se vrna u voljeni Leskovac pa još donese duh Kine i kićenje po kineski na leskovačku roštiljijadu. I ono što je najbitnije u svemu tome što izjavi u svim situacijama, nema boljeg karnevala i boljih dupičiki u Rio od ovi u Leskovac, nema bolje kićenje u celu Kinu od kićenje u Leskovac na Roštiljijadu. I finale, nema bolje fontane u cel svet od ove u Leskovac.

Ovde na jugu u ovu našu prokletinju, i golemu ljubomorštinu na svačiji uspeh, sa ovaj naš težak menatalitet, važi jedna poslovica: „ u tuđega tatka pogolema patka“. E, tu se gradonačelnik Cvetanović Mesko pokaza kao golem patriota ali sa kosmopolitski duh. Kao neko ko se usavršavao u Kembridžu, Oksvordu i ostalim svetskim koledžima, pokazao je da ga palanačka atmosfera nije utopila i ograničila. Samo jednom rečenicom pokazao je da „tuđe sunce grijati nas neće ko što grije naše“ ili po naški „ne, u tuđega tatka, pomalečak je“. Sa ponosom, sa punim grudima Cvetanović Mesko izjavi „bel svet prođo, mnoge fontane obiđo, ali nema poubave od naše“, u „našega tatka je najgolema“ što bi rekla leskovačka gunđala. I ne samo fontana, nego i trg, najširok, najbel, najubav, takav ne mož da vidiš ni u Beč, Oksford, Kembridž, Rio, Kinu, ma kakvi, ne mogu ni da priđu našem trgu i našoj fontani. Oni baksuzi Vranjanci imaju istu, ali oćeš em pomalečka, em trg malečak, em zbutana među basamaci, em završen, odnosno smandan u kraći rok nego ovaj naš Leskovački, a i što najbitnije em ne raboti. Op, u naše trgče, ma kakvo trgče, trgčetinu, najubava fontana na bel svet.

Pa zar Leskovčani ne treba da se ponose ovim patriotizmom. Em imaju karneval poubav od onaj u Brazil, imaju kićenje na Roštiljijadu poubavo od Kinu, imaju trg koji se gradio skoro kao Kineski zid a poubav ispao, pa još kad opeče sunce oseća se do svemirsku stanicu NASA, i na kraj na sred trg fontana najubava na svet, ma kakav svet, najubava od kako se pamti postanak sveta. Pa vi ponovo gundjajte kad gradonačelnik arči pare po putovanja, i putišta, umesto da ste ponosni što ga finansirate da vidi fontane, parkove, trgčiki, karnevalčiki, Kineščiki, al se uvek vrne i što je još bitnije sa naše ponosi.

E, Leskovčani, malka li je što je u „našega tatka, najubava.“

Komšija

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Luđak je to
Luđak je to
1 godina pre

U pesnika Ratka pomanja je ..tka. Nije važno šta, veċ ko piše.

Džoka
Džoka
1 godina pre

Čovek veze nema, lažu ga svi. A posebno njegovi direktori, članovi, komsije. Svi

Pjer
Pjer
1 godina pre
Odgovori  Džoka

A ti ga kao poštuješ pa brineš ?!

Ne biva, brale
Ne biva, brale
1 godina pre
Odgovori  Džoka

Kako da ne. On je naivan kao francuska sobarica.