Dodeljene nagrade najboljim učenicima srednjih škola

NIŠ

 Učenicima generacije srednjih škola u Nišu uručena je nagrada koju tradicionalno dodeljuje  humanitarna organizacija „Nađi Raula“ uz podršku Grada, Karić fondacije, Organizacije „NIT“ i porodice Milić. Nagrađeno je ukupno 19 učenika koji su svojim znanjem zaslužili laskavo priznanje „učenik generacije“. Dogažaju su prisustvovali kako sami organizatori tako i predstavnici Grada i Eparhije Niške. Na svečanoj dodali nagrada organizatori su još jednom istakli da je „Niš sedište najboljih maldih talenata i budućih mladih naučnika“.

„Danas nagrađujemo 19 najboljih među najboljima, 19 učenika generacija srednjih škola. Dodeljujemo i  jedno posebno priznanje za aktivistu generacije jer na taj način želimo da podržimo mlade ljude da se bave aktivizmom pored uspeha u školovanju“,    kazao je Jovan Milić, direktor organizacije „Nađi Raula“ iz Niša istakao je da ovi mladi ljudi predstavljaju ponos Srbije.

                                   On je sa ceremonije dodela nagrada poslao snažnu poruku mladima, da budu slobodni ljudi, da svoju slobodu ne daju nikome i imaju svoje kritičko mišljene boreći se za svoj položaj u društvu.

                                 Bojan Rovčanin, predsednik Udruženja nacionalna inteligencija (NIT) kazao je da kada bude sve više ovakvih manifestacija prikazivanih u javnosti, pobedićemo kao društvo. Istakao je čast i zadovoljstvo što je danas prisustvovao ovakvom događaju.

                        „Što budemo imali više ovakvih manifestacija prikazivali u javnosti, pobedili smo kao društvo. Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam danas ovde, trudićemo se da informacije o mladima iz Niša i njihovim aktivnostima proširimo na celu Srbiju“, kazao je Rovčanin.

                              „Ovo je jedan veliki dokaz za sve nas koji smo uložili trud i rad i koliko nije bilo lako doći do ovog dela, ali smo ponosni i mogu da kažem da sam zahvalna profesorima i direktoru što su omogućili da svojim radom dođemo do ovde. Želim da nam što bolje bude na fakultetu i da ostvarimo uspehe i završimo sa navišim ocenama. Moja želja je da upišem Elektronski fakultet, iskreno se nadam da će tako i biti“, istakla je Mila Đorđević, učenica gimnazije 9. Maj.

                           Luka Stevanović, aktivista generacije iz Srednje Stručne škole objašnjava da ovo priznanje svim mladima jako znači jer neko neko stvarno vidi njihov rad i trud.

                          „Planiram da budem aktivniji u aktivizmu,  posvetim više pažnje i pomoći drugima. Upisaću Visoko – tehničku školu, smer za programiranje. Bez podrške roditelja i užeg kruga prijatelja ne bi postigao ove rezultate“, kaže Stevanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare