ČIJA JE LIGA ZA LESKOVAC?

LESKOVAC

Priča oko Udruženja građana Liga za Leskovac  se nastavlja. Sem što je Agenciju za privredne registre obavestio o pokušaju  preuzimanja udruženja, uz kršenje Statuta, Živojin Stefanović je zakazao i redovnu sednicu Skupštine za subotu  27. jun, piše najnoviji broj Nove Naše reči, i postavlja pitanje da li, nevezano samo za ovaj slučaj, poštovanje zakona važi samo za one koji su politički podobni i sirotinju.

U Lebanu predsednik opštine i načelnik finanisja isključeni iz SNS-a, bolnica za rehabilitaciju u Sujarinskoj banji „Gejzer“ dobila 3.000 vaučera vrednosti po 5.000 dinara za boravak domaćih turista van sezone, „Putevi Srbije“ na intervenciju lokalne samouprave uveliko rade na rekonstrukciji putnih pravaca od republičkog značaja, završen projekat „Energetska efikasnost“ u okviru koga je zamenjena kompletna stolarija u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu, piše najnoviji broj nedeljnika Nova Naša reč.

Za ovaj broj Nove Naše reči govori predsednik SNP-a i odbornik Aleksandar Pejčić koji konstatuje da je vladajuća koalicija u Leskovcu mogla da uradi više, ali da to nisu dozvolile objektivne i subjektivne okolnosti, komentariše dešavanja u lokalnoj Skupštini, odgovara na pitanje zašto u Leskovcu nema novih investicija i iznosi ideju ove stranke o otvaranju kancelarije za odnose sa Rusijom.

Kako se primenjuju zakonski propisi o skraćenom postupku za izdavanje građevinskih dozvola, ima li rezultata, koji su problemi, da li se izdaju dozvole u roku od 28 dana, za Novu Našu reč govori načelnica Gradske uprave za urbanizam i komunalno stambene poslove Jasminka Milenković.

Nova Naša reč piše o aktuelnim dešavanjima u prosveti, o tome sa kakvim rezultatima su osmaci na teritoriji našeg okruga položili završni ispit i koje srednje škole i u kojim rokovima mogu upisati. U Tehničkoj školi od naredne školske godine učenici će moći da upišu novi smer – tehničar za robotiku, dok je u renoviranim prostorijama mesne zajednice na Hisaru otvorena nova predškolska grupa za decu iz takozvanih osetljivih društvenih grupa. O svemu tome, kao i o tome kako je protekao semi Ledamus, piše Nova Naša reč.

Ovaj broj piše o realizaciji projekta uređenja atarskih puteva, koji se trenutno sprovodi u severnom delu grada, o tome šta je poručeno Leskovčanima sa karavana „Moja Srbija“ koji je posetio i Leskovac, kao i ko su pobednici jubilarnog desetog dečjeg maskebala u mesnoj zajednici Južnomoravska brigada.

Iz stranačkog života, osim dešavanja u Ligi za Leskovac, Nova Naša reč piše o previranjima u Jedinstvenoj Srbiji i prati druge stranačke aktivnosti u gradu.

U ovom broju čitaoci mogu pročitati reportažu iz Dušanova, selu poznatom po proizvodnji jagode i manifestaciji „Dani jagode“, kao i savete stručnjaka o tome kako gajiti borovnicu.

Nova Naša reč donosi i tekst o prestojećoj 17. Balkanskoj smotri mladih strip autora. Iz oblasti sporta, za Novu Našu reč govori predsednik Moravac Oriona, koji se plasirao u Omladinsku ligu Srbije, Jovan Stanković.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare