SVETE KRAVE ILI TORTURA MEDIJA

LESKOVAC

http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/06/25/svete-krave-ili-tortura-medija/

Možda ćete se pitati, ako uopšte čitate moje tekstove, zašto pišem ovakav tekst?, pita profesror dr Vjačeslav Nešić u auroskom tekstu u poslednjem broju leksovačkog nedeljnika Nova Naša reč, koji će na kioscima biti od sutra.

 

Odmah da vam kažem, iz dva razloga. Prvi razlog je zabrana mogućnosti kritike pojedinih novinara i medija, pa samim tim i medijska ili novinarska tortura; drugi razlog je ponovna pojava nacionalističkih natpisa u leskovačkim medijima.

“Mediji, odnosno novinari ili najblaže rečeno pseudonovinari zamišljaju, puštaju filmove, da mogu sve, jer im je po njihovom ličnom sudu, sve dozvoljeno: pa pišu o vama šta im je volja; da vas razvlače po kaljuzi; da vas mažu blatom; da vas čereče uzduž i popreko; da vrše vivisekciju, kako im volja – vas i cele vaše porodice; da nasrću na vaše dostojanstvo i poštenje, na vaš lik i delo; da ulaze u najimtimnije detalje vaše ličnosti; da vas nazivaju najpogrdnijim imenima i daju vam prideve kako im volja; da vas privezuju na stub srama kad im se prohte; da vam sude i presuđuju bez imalo moralnih skrupula i bez bilo kakvih osnova, a još manje znanja i obrazovanja. Oni, novinari, sve to mogu i smeju jer, bože moj, tako se umišljaju uposlenici javne reči, sve što rade, rade za dobrobit javnog mnjenja tj. građana Leskovca; oni su ti koji stoje na braniku javne sfere (ali ne i Javnosti, od koje beže kao đavo od tamnjana), pa samim tim i na braniku Istine, kao da su, bože mi oprosti, sam Isus Hristos?! , smatra Nešić

 

Kompletan tekst u Novoj Našoj reči .

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djurica
Djurica
8 godine pre

Pravni studente, sve nešto nećeš, ali izgleda da će čitaš i dalje…

Branko Crepuljan
Branko Crepuljan
8 godine pre

Čekam da vaš e-portal, jugpress, objavi celi tekst. Čekam sa nestrpljenjem!
Molim vas da na objavljivanje komentara se ne čeka 24 sati. Juče je tako bilo.
Pozdrav od Branka Crepuljana

Student Privatnog
Student Privatnog
8 godine pre

Ja je NIKAD neću kupim.
Samo zbog toga što MNOGO navaljujete.
Neću je uzmem ni džabe ako ovako nastavite.

Djurica
Djurica
8 godine pre

Posle dužeg vremena kupim Našu reč i prijatno se iznenadim!

vita
vita
8 godine pre

Gosp. Stojanovic, ko hoce da cita Nesica neka kupi Novu Nasu rec. Nemoj da slusas ove cicije. Ne kupuju novine ali hoce sve da znaju. Pa ne moze. Nigde nema dzabe.
Ako pustis tekst Nesica onda niko ne kupuje Novu Nasu rec. Kome merak za nesicevo pisanje pare pa novine. I ovo je mnogo sto si pustila tekst. Treba samo najava i nista vise.

pera
pera
8 godine pre

Ima pravo Nesic. Novinari se mnogo prave pametni i sve da znaju.
Zasto Ljiljana ne pustite ceo profesorov tekst. Mnogi vole da citaju sta on pise.

Valdi
Valdi
8 godine pre

Gospodjo Stojanovic,
malo pustate tekst koji je napisao Profesor. Treba bar malo vise da ga bude na jugpressu. Ako ste nam samo zagolicali mastu, sta to Nesic pise uspeli ste u tome!