Četiri nova chek-in šaltera na niškom aerodromu

NIŠ

Putnici koji lete sa Niškog aerodroma ubuduće će imati mnogo jednostavnije i brže obavljanje procedure pre poletanja. Od danas radnici niškog aerodroma na četiri nova šaltera vrše istovremenu registraciju putnika i prtljaga za dva različita leta. Na ovaj način aerodromske službe biće operativnije i pružaće bolju uslugu putnicima koji lete iz Niša do neke od evropskih destinacija.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je sa saradnicima aerodrom Konstantin Veliki kako bi se lično uverio na koji način se sprovode aerodromske procedure na chek-in šalterima.

„ Aerodrom ispunjava sada sve one uslove koji su neophodni . Jako je značajno da se rad aerodroma Konstantin Veliki dalje unapređuje. Mi očekujemo u toku ove godine rekordan broj putnika, čak 300 000. Kao grad trudimo se da pomognemo dalje osavremenjivanje aerodroma u koji se nije ulagalo poslednjih 30 godina. Očekuje nas završetak radova na rekonstrukciji terminlne zgrade. To je vrednest negde oko 28 miliona investicija grada. Eto i sa te strane dajemo doprinos da sadržaj ovde i usluge koje su neophodne a i slika same zgrade i onoga što je u zgradi bude drugačije , lepše i funkcionalnije  nego što je to bilo do sada, na zadovoljstvo putnika i građana. Očekuje nas nabavka nove opreme, kao što je novi agregat za snabdevanje aviona električnom energijom, sa SMATSOM ćemo realizovati i projekat nabavke novog kontrolnog tornja na 4000 kvadratnih metara i novih svetala za noćno sletanje, jednom rečju, trudimo se da svi putnici koji lete iz Niša ili sleću na niški aerodrom budu zadovoljni i da se osećaju prijatno u Nišu“, rekao je Bulatović.

 

„Ja sam izuzetno zadovoljan kako sad izgledaju chek-in šalteri. Nadam se da ste svi zadovoljni kako je ovaj posao urađen a najbitnije je da ova  četiri chek-in šalteta omogućavaju da mi možemo da obradimo po dva aviona istovremeno. I bitno je da se putnik sada  ne zadržava na šalterima duže. Komfor putnika je daleko bolji i s obzirom da je kod nas putnik na prvom mestu , to je za nas najbitnije“, rekao je   Vladica Đurđanović, direktor Aerodroma „Konstantin Veliki“

Rekonstrukcija teče po planu. Radove je malo usporilo loše vreme. Sada su  nastavljeni ,pa se očekuje da sanacija krova zgrade u narednih 60  dana bude potpuno završena.

Inače, u radove na sređivanju šaltera grad je uložio devet miliona a JP Aerodrom „Konstantin Veliki“ dva miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare