Cakić: Vučić u Leskovac donosi mamograf koji je bolnica imala pre 20 godina ali nije imao ko da ga popravi

BEOGRAD 15.09.2023. Nebojsa Cakic RAS foto djordje kojadinovic

BEOGRAD-LESKOVAC

Sramota od jednog predsednika da donosi nešto što je u leskovačkoj bolnici postojalo još pre 20 godina, samo što nije imao ko da ga popravi, rekao je narodni poslanik stranke ZAJEDNO Nebojša Cakić u republičkoj Skupštini.

“Želim da istaknem i da vaš omiljeni gospodin predsednik dolazi u Leskovac. Zamislite, od svega ovoga što pričam, od ovih milijardi, on je ponosan jer donosi u Leskovac donaciju – mamograf. Da li znate koliko para se odvoji za zdravstvenu zaštitu od doprinosa? I on je našao da nama iz doprinosa donosi mamograf?! Pa gde su naše pare? I to mamograf, koji postoji 30, 40 godina… I mi treba da budemo presrećni! Sramota od jednog predsednika da donosi nešto što je u leskovačkoj bolnici postojalo još pre 20 godina, samo što nije imao ko da ga popravi.

Da ne govorimo o magnetnoj rezonanci. To je misaona imenica, ono što u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, u svakoj instituciji postoje po dva komada, po tri, a u Leskovcu nema. Ljudi umiru, jer kad dobiju izliv krvi u mozak to ne može da se snimi, moraju da idu u Niš… I vi ste ponosni?” rekao je Cakić.

“Na žalost, ponovo počinjete kampanju, naš siromašni narod je spreman da vas glasa za 10 evra ili jedan paket najvažnijih prehrambenih namirnica… Da vas podsetim kako ste u Kukulovcu uhvaćeni u krađi glasova, pa je došao ministar i rekao evo ja ću da vam asfaltiram, dođite svi da glasate… Predsednik je 2014. godine takođe bio u Leskovcu, otvorio je „Džinsi“, kome je dato više desetine miliona evra i koji više ne postoji u Leskovcu. Ali, ponovo, u istim prostorijama, isti predsednik sa istim radnicima, otvara ponovo novo preduzeće i opet daje narodne pare najvećim bogatašima da bi kao radili… Svaka čast, ovo je budžet koji pune siromašni, a troše bogati”, istakao je Cakić.

Budžet Republike Srbije, kako vi umete da kažete, da bi građani razumeli, prvih skoro 70 strana su samo krediti, garancije, zaduživanje, rekao je poslanik stranek Zajedno Nebojša Cakić prilikom rasprave o budžetu u Skupštini Srbije.

” I za to naš ministar kaže da je sposobnost. U narodu se to kaže raspikuća. Za mene je bitno i proklamovani ravnomerni regionalni razvoj, koji je i Ustavno načelo, ne postoji u vašim budžetima gospodine ministre od kako ste vi došli. Na prvih 70 strana među svim kapitalnim investicijama za šta se uzimaju krediti nijednom nije spomenut Pirot ili Prokuplje. Ne postoji investicija. Leskovac i Vranje se pominje po jedanput. I to gasifikacija jer tu treba da se operu pare, a ne zato što je to potrebno. Čak i Niš, pomenut je samo dva puta. Mi na jugu Srbije smo zapostavljeni u svakom smislu, a Beograd ima 11,6 milijardi za metro. I to iz godine u godinu za metro koji nepostoji. Gradite mostove – tri milijarde, gradite neke sisteme za centralni kanalizacioni sistem. Samo na jednoj strani je četiri budžeta Grada Leskovca potrošeno. Gde je tu ravnomerni regionalni razvoj? Gospodin ministar je bio u Leskovcu samo kada je prodavao „Zdravlje“. I super ste to uradii, samo se dogovorite ko je tu „žuti lopov“, a ko je dobar ministar…, rekao je Cakić

“Na žalost, ponovo počinjete kampanju, naš siromašni narod je spreman da vas glasa za 10 evra ili jedan paket najvažnijih prehrambenih namirnica… Da vas podsetim kako ste u Kukulovcu uhvaćeni u krađi glasova, pa je došao ministar i rekao evo ja ću da vam asfaltiram, dođite svi da glasate… Predsednik je 2014. godine takođe bio u Leskovcu, otvorio je „Džinsi“, kome je dato više desetine miliona evra i koji više ne postoji u Leskovcu. Ali, ponovo, u istim prostorijama, isti predsednik sa istim radnicima, otvara ponovo novo preduzeće i opet daje narodne pare najvećim bogatašima da bi kao radili… Svaka čast, ovo je budžet koji pune siromašni, a troše bogati”, istakao je Cakić. (kraj)IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mijodrag
Mijodrag
7 meseca pre

Pa zar nisi video da i ovaj koga je nepomenik doneo kupivši ga našim parama naopako montiran.Toliko o novom mamografu i stručnjacima iz sekte na čelu sa štigličarem.