Cakić: Pritisak na vlast je sve veći

LESKOVAC

Odbornički kandidati liste „Narodni pokret – Miroslav Aleksić – Za Leskovac zajedno – dr Nenad Zdravković“ Nebojša Cakić.i Dragan Stošić održali su konferenciju za medije ispred policijske uprave kako bi ukazali na problem koji je nastao, kako su rekli, kao posledica onog što lokalna vlast radi.

„Već par dana je ovde bila gužva, o čemu su i mediji izveštavali, a problem je nastao kada je lokalna vlast odlučila da subvencioniše nabavku udžbenika za sve učenike osnovnih škola“ rekao je Cakić.

„Ovde se tiskalo na stotine građana kako bi uzeli potvrdu o prebivalištu. U istoj toj lokalnoj samouprave za neke druge potrebe poput novogodišnjih paketića moguće je poslati digitalno uverenje o prebivalištu. To dovoljno govori o njihovom znanju. Onda su oni shvatili da imaju problem, pa je MUP ekspresno promenio pravilnik i više nema čekanja. Očigledno je da ova vlast reaguje samo na pritisak, a pritisak na njih je sve veći i veći. Zato i pozivam građane da glasaju za broj 4 na lokalnim i broj 7 na republičkim izborima kako bi ovoj vlasti što pre videli leđa.“

Dragan Stošić kaže da, s obzirom da dolazi iz sistema prosvete, zna da je sve ovo moglo mnogo lakše i brže da se odradi.

„Još septembra je to moglo biti završeno, jer škole imaju sve podatke koji se traže. Ali, čekalo se da se sve ovo odradi kad krenu izbori, kako bi se dobio još koji glas.“(kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare